کم‌وبیش ده روز می‌شود که سربازان خارجی بزرگ‌ترین پایگاه‌شان (بگرام) در افغانستان را تخلیه کرده و به حضور بیست‌سالۀ خود در این ساحۀ راهبردی پایان داده‌اند.

اکنون و به‌دنبال دیدار محمداشرف غنی، رئیس‌جمهور از این میدان‌هوایی و پایگاه نظامی بگرام، پیشنهاد حاوی فرمان رئیس‌جمهور در رسانه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شود که نشان می‌دهد ۲۲ پایه جنراتور دیزلی از این ساحۀ نظامی به جمع دارایی‌های شرکت برق‌رسانی افغانستان یا برشنا درآورده شده و قرار است به ولایت ننگرهار منتقل شود.

درز این موضوع به شبکه‌های اجتماعی با موجی از واکنش‌های فعالان سیاسی، باشنده‌گان، شورای ولایتی و حتی ادارۀ محلی پروان، روبه‌رو شده است.

ویس‌الدین فرهادی و جواد راسخ، از فعالان مدنی پروان به این باور اند که نیاز موجودیت جنراتورها در بیست سال گذشته برای ساحۀ راهبردی بگرام محسوس بود که این جنراتورها خریداری و فعال شد. اما به گفتۀ آنان، اکنون بر بنیاد کدام ارزیابی دارایی‌های این ساحۀ نظامی از آن بیرون کشیده می‌شود؟

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

آنان تأکید می‌کنند که باشنده‌گان پروان سنگ روی سینه گذاشتند و همه مشکلات حضور سربازان خارجی را در بگرام قبول کردند و اکنون سربازان خارجی از این پایگاه رفتند و از تجهیزات به‌جاماندۀ آنان کسانی دیگری سود می‌برند که به هیچ عنوان به آنان قابل پذیرش نیست و می‌تواند باشنده‌گان بگرام و پروان را عقده‌مند سازد.



در همین حال، شورای ولایتی پروان نیز مخالفت خود را با هرگونه دست‌برد به تأسیسات و تجهیزات به‌جامانده از سربازان خارجی در پایگاه بگرام ابراز می‌کند و می‌گوید که این ساحۀ مهم نظامی خود به امکانات و تجهیزات بیش‌تر نیاز دارد.

امین‌الله شکوری، رئیس شورای ولایتی پروان به سلام‌وطندار می‌گوید، هرگاه پس از بیرون‌شدن سربازان خارجی به جنراتورهایی که قرار است منتقل شود نیاز نیست، مردم پروان و شمال کابل بیش‌تر از همه به برق تولیدشده از این جنراتورها نیاز دارند و باید برای روشن‌کردن خانه‌های آنان که رنج موجودیت سربازان خارجی را متحمل شده‌اند، استفاده شود.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

رئیس شورای ولایتی پروان هشدار می‌دهد که هرگونه بی‌توجهی به خواست این شورا و باشنده‌گان این ولایت مبنی بر انتقال دارایی‌های موجود در بگرام از سوی هر جناحی که انجام شود، با واکنش تند آنان روبه‌رو خواهد شد.

با این همه، ادارۀ محلی پروان که پایگاه راهبردی بگرام در این ولایت موقعیت دارد، از صدور فرمان ریاست‌جمهوری مبنی بر انتقال ۲۲ پایه جنراتور دیزلی به جمع دارایی‌های شرکت برشنا اظهار بی‌خبری می‌کند.

فضل‌الدین عیار، والی پروان در عین حال تأکید می‌کند که سیستم ایجادشده در بگرام با هر قیمت ممکن نگه‌داری و هر قدر این‌گونه پایگاه‌های نظامی بین‌المللی که از حکومت افغانستان و برای حکومت افغانستان تمویل و تجهیز بیش‌تر شود، جز سود زیانی نخواهد داشت.

۲۲ پایه دیزل جنراتور که ظرفیت تولید ده اعشاریه ۶۹ میگاوات برق را دارد، در بیست سال گذشته در تنویر میدان‌هوایی و پایگاه نظامی بگرام استفاده می‌شد که پس از تخلیۀ پایگاه از سوی سربازان خارجی، این جنراتورها روشن نشده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: