کوریای شمالی، اعلام کرده است که خود را ملزم به هیچ‌ گونه توافق‌نامه‌ی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای نمی‌داند و تأکید کرده که جایگاه این کشور به ‌عنوان یک قدرت هسته‌ای «با فشار یا ادعاهای خارجی تغییر نخواهد کرد.»

رسانه‌های بین‌المللی، امروز (پنج‌شنبه، ۱۷ ثور/۷ می) به نقل کیم سونگ، سفیر کوریای شمالی در سازمان ملل، گزارش داده که او تأکید کرده که «جایگاه جمهوری دمکراتیک خلق کوریا به ‌عنوان کشور دارای سلاح هسته‌ای، با ادعاهای لفظی یا خواست‌های یک‌جانبه تغییر نخواهد کرد.»

سونگ، هم‌چنان گفته است که کشورش زیر هیچ شرایطی به پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای پابند نخواهد بود.

کوریای شمالی، در ۲۰۰۳ از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای خارج شد و از آن زمان تا اکنون شش آزمایش هسته‌ای انجام داده است؛ اقدامی که با واکنش‌ها و تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل روبه‌رو شده است.

بر بنیاد گزارش‌ها، این کشور احتمالاً ده‌ها کلاهک هسته‌ای در اختیار دارد و در کنار آن، در سال‌های پسین هم‌کاری‌های نظامی با روسیه را نیز افزایش داده است.

پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT)، یکی از مهم‌ترین توافق‌های جهانی در زمینه‌ی پیش‌گیری از گسترش سلاح‌های هسته‌ای است که اکثر کشورهای جهان به آن پیوسته ‌اند. با این حال، کوریای شمالی تنها کشوری است که به ‌طور رسمی از این پیمان خارج شده و برنامه‌ی هسته‌ای خود را ادامه داده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: