Asset 1SWN

سلام وطندار

دبیرکل ناتو: در بارۀ حضور و یا خروج از افغانستان ماه آینده تصمیم می‌گیریم

NATO New 1

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو می‌گوید که این پیمان در نشست وزیران دفاع این سازمان که ماه آینده برگزار می‌شود، در بارۀ ماندن و یا بیرون‌شدن از افغانستان تصمیم می‌گیرد.

استولتنبرگ می‌گوید، وزیران دفاع سازمان ناتو در ماه فبروری ام‌سال تصمیم خواهند گرفت که نظامیان این سازمان در افغانستان بمانند و یا این کشور را ترک کنند. او سال‌جاری میلادی را از نگاه تصمیم‌گیری در بارۀ آینده حضور نظامی ناتو در افغانستان سال مهمی برای این سازمان می‌خواند.

آقای استولتنبرگ این تصمیم را دشوار می‌خواند و می‌افزاید که در این باره نیاز به مشورت‌هایی است. اما دبیر کل ناتو تأکید می‌کند که این تصمیم با درنظرداشت وضعیت امنیتی و پیشرفت در گفت‌وگوهای صلح افغانستان گرفته خواهد شد.

دبیر کل ناتو بار دیگر تأکید می‌کند که این سازمان از روند صلح و آغاز گفت‌وگوها میان دولت افغانستان و طالبان پشتی‌بانی می‌کند و می‌افزاید که تنها راه رسیدن به صلح پایدار ادامۀ این گفت‌وگوها است. دور دوم گفت‌وگوهای صلح میان هیأت دولت و طالبان روز گذشته در دوحه، پایتخت قطر آغاز شده است.

ینس استولتنبرگ می‌گوید: «ما باید در بارۀ حضور خود در افغانستان تصمیم بگیریم. در صورت خروج ناتو این خطر وجود دارد که افغانستان بار دیگر به پناه‌گاه امن برای تروریستان بین‌المللی تبدیل شود و در صورت ادامۀ مأموریت خطر یک حضور طولانی مدت وجود خواهد داشت. چالش‌های بسیاری وجود دارد و تنها راه ادامۀ گفت‌وگوها صلح است.»

استولتنبرگ می‌افزاید که خروج ناهماهنگ یا زودهنگام نظامیان ناتو هزینۀ گزافی  در پی خواهد داشت؛ زیران به گفتۀ او، «خطر تبدیل شدن افغانستان به پایگاهی برای پیکارجویان بین المللی برای ترتیب‌دادن حملات وجود دارد.»

 دبیر کل ناتو پیش از این نیز گفته بود که هم برای ادامۀ حضور نظامی در افغانستان و هم برای خروج از این کشور، باید بها پرداخت.

ناتو در حال حاضر حدود ۱۲ هزار نیرو در افغانستان دارد که مسئولیت آموزش و حمایت از نیروهای امنیتی کشور را دارند.

آمریکا و طالبان به تاریخ بیستم حوت سال گذشته توافق‌نامۀ صلح را امضا کردند که بر بنیاد آن قرار است ایالات متحده تا ماه می سال جاری میلادی نظامیان خود را از افغانستان خارج کند. قرار است بر بنیاد تصمیم آمریکا سربازان این کشور در افغانستان ام‌سال از ۴۵۰۰ تن به ۲۵۰۰ تن کاهش یابد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
اخبار و تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام