سه روز پیش، مجلس نمایندگان امریکا نشستی را در باره‌ی بررسی تصمیم حکومت جو بایدن، رییس‌جمهور این کشور، مبنی بر خروج از افغانستان با حضور نمایندگان ویژه‌ی این کشور برای افغانستان، برگزار کرد.

در میان اظهارات مطرح‌شده در این نشست از سوی اعضای کمیته‌ی روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا، برخی از اعضای این کمیته از جمله اسکات پری، عضو جمهوری‌خواه کمیته‌ی روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا، مدعی شدند که حکومت سرپرست افغانستان در تلاش دست‌یابی به سلاح هسته‌ای از پاکستان و کوریای شمالی است.

اسکات پری، هم‌چنان ادعا کرد که حکومت سرپرست افغانستان نیز هیئتی متشکل از مسئول امنیتی کندهار و مسئول روابط خارجی استخبارات و همین گونه دو عضو دیگر خود به نام‌های عبدالرشید و عبدالمنیب را به کوریای شمالی در باره‌ی گفت‌وگو در باره‌ی فن‌آوری سلاح هسته‌ای و برقراری ارتباط تسلیحاتی با کوریای شمالی، به این کشور فرستاده ‌است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در واکنش به این اظهارات، ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی حکومت سرپرست امارت اسلامی، به سلام‌وطندار می‌گوید که حکومت امارت اسلامی برای دست‌یابی به سلاح، با هیچ کشوری گفت‌وگو نکرده است و هم‌اکنون نیروهای امارت اسلامی از تجهیزات کافی برخوردار اند.

مجاهد در این باره می‌افزاید: «امارت اسلامی فعلاً برای دفاع از کشور سلاح کافی دارد. نیروهای نظامی تازه هم که منسجم شده اند، همه اسلحه‌ی لازم را به دست دارند و در این راستا پیش‌رفت‌های خوبی هم داریم. در عموم تلاش می‌کنیم که نیروهای ما ورزیده شوند و نیروهای ما برای دفاع از کشور خودکفا باشند؛ اما در این مورد با هیچ کشوری ارتباط نگرفته‌ایم و سلاح‌هایی که فعلاً در افغانستان هست و بوده، برای دفاع از کشور کافی است.»

در همین حال، عزیز استانکزی، آگاه مسائل نظامی، می‌گوید که اظهارات مبنی بر تلاش حکومت سرپرست برای دست‌یابی به سلاح‌های پیش‌رفته به ویژه هسته‌ای، در شرایط کنونی دور از حقیقت است. به باور این آگاه مسائل نظامی، شرایط اقتصادی و امنیتی افغانستان اکنون ایجاب نمی‌کند که حکومت با هزینه‌ی هنگفت، دنبال خرید سلاح‌های پیش‌رفته از کشورهای دیگر باشد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

استانکزی می‌افزاید: «در شرایط فعلی افغانستان دچار هیچ گونه حمله‌ای از سوی همسایه‌ها و ممالک بزرگ نیست و ضرورت نیست که افغانستان در چنین شرایط به سلاح پیش‌رفته دست یابد و شرایط اقتصادی مردم افغانستان هم به حدی نیست که حکومت فعلی دست به خرید چنین سلاح‌ها بزند.»

گفتنی است که هم‌اکنون امارت اسلامی با راه‌اندازی آموزش‌های کوتاه‌مدت سه‌ماهه و شش‌ماهه، در تلاش ازدیاد شمار نیروهای خود در کشور است و پیش از این ذبیح‌الله مجاهد به سلام‌وطندار گفته بود امارت اسلامی بیش از ۱۰۰ هزار نیروی آموزش‌دیده دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: