شماری از صرافان از افزایش بانکنوتهای مندرس افغانی در بازارهای کشور شکایت دارند. آنان میگویند که با گذشت هر روز، بانکنوتهای فرسوده در بازارها بیشتر میشود و آنان را متضرر کرده است.
صرافان میافزایند که در جریان تبادلۀ پولهای کهنه به مشتریانشان، با مشکل روبهرو شدهاند و مشتریانشان پولهای کهنه را از پیش آنان نمیگیرد. آنان تأکید میکنند که بانک ملی افغان و بانک مرکزی افغانستان اخیراً تبادلۀ بانکنوتهای مندرس به صرافان را متوقف کرده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
حشمتالله، یک تن از صرافان در شهر کابل، میگوید: «ما پولها را به مشتری میدهیم، مشتری قبول نمیکند و میگوید پیسه کهنه است. ما هم وقتی که به بازار پولی میرویم، میگوییم پول نو به ما بدهید، آنجا پول نو نباشد، در وقت معامله از پیش ما نمیگیرند.»
از سویی هم، شماری از شهروندان کشور به سلاموطندار میگویند که بانکهای کشور بانکنوتهای مندرس را به شهروندان توزیع و اما از گرفتن آن خودداری میکند. آنان از امارت اسلامی میخواهند که بانکنوتهای مندرس را از بازار جمعآوری و بهجای آن، پولهای جدید به بازار عرضه کند.
- بانک مرکزی ۱۲ میلیون دالر را فردا بهطور لیلام به فروش میگذارد
- بانک مرکزی: تاکنون ۳۴۵ میلیون دالر کمک نقدی به کابل رسیده است
- محدودیت در سیستم بانکها، پیشهوران و دکانداران را با مشکلات روبهرو کرده است
نصیراحمد، یک تن از شهروندان، میگوید: «در داخل و بیرون سرای پولهای کهنه زیاد شده، این واقعاً مردم را با مشکل مواجه کرده است.
نورالله، یک تن دیگر از شهروندان، نیز میگوید: «امارت اسلامی به این مشکل توجه کند و با جامعۀ جهانی تعامل کند. وقتی با جامعۀ جهانی تعامل نکند، مشکل پولهای کهنه حل نمیشود.»
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
خواستیم در این باره دیدگاه مسئولان بانک مرکزی افغانستان را داشته باشیم؛ اما با تماسهای پیهم در مدت سه روز موفق به دریافت پاسخ آن نشدیم.
گفتنیست که پس از حاکمیت امارت اسلامی در کشور، بانکنوتهای کهنۀ افغانی در بازارها افزایش یافته؛ اما امارت اسلامی برای حل آن کاری انجام نداده است.