وزارت امور داخله‌ی حکومت سرپرست امارت اسلامی، نزدیک به یک سال پیش بر بنیاد یک طرح امنیتی روند نصب دوربین‌های امنیتی را در شهر کابل به‌ راه انداخت. بر بنیاد این طرح وزارت امور داخله، پایتخت‌نشینان به ویژه مالکان بلندمنزل‌ها، وادار به نصب دوربین‌های امنیتی بر سر درِ ورودی خانه‌های شان شدند.

مسئولان در وزارت امور داخله، به سلام‌وطندار می‌گویند که تا کنون نزدیک به ۶۲ هزار دوربین دیجیتال امنیتی بر سر دروازه‌های خانه‌های باشندگان شهر کابل و جاده‌های این شهر به ویژه بخش‌های پررفت‌وآمد، نصب شده‌ است و از این طریق عاملان جرم‌های جنایی زیادی زیر پیگرد قرار گرفته و شناسایی شده اند.

بسم‌الله حبیب، معاون سخن‌گوی وزارت امور داخله، در این باره چنین می‌گوید: «تا کنون در حدود ۶۲ هزار کمره‌ی/دوربین دیجیتال امنیتی در شهر کابل و اطراف آن نصب شده‌ است و به مرور زمان نظر به نیازمندی، این پروسه/روند نهایی خواهد شد و تمام نقاط را تحت پوشش قرار خواهد داد.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

صادق شینواری، آگاه مسائل امنیتی، هرچند نصب دوربین‌های امنیتی را در جاده‌های شهر کابل برای جلوگیری از جرم‌های جنایی و پی‌گیری عاملان آن سودمند می‌داند؛ اما بر مدیریت درست این دوربین‌ها از سوی افراد مسلکی تأکید می‌کند.

او می‌افزاید: «در صورتی که این کمره‌ها از طرف سنترال توسط افراد مسلکی درست به وقت و زمان مدیریت شود، می‌تواند برای جلوگیری از جرایم جنایی مؤثریت داشته باشد.»

با وجود این که مسئولان در وزارت امور داخله نصب دوربین‌های امنیتی را برای پی‌گیری و شناسایی عاملان جرم‌های جنایی اثرگذار می‌دانند؛ اما هنوز هم شماری از باشندگان پایتخت از وجود دزدی‌ها در شهر به ویژه دزدی‌های مسلحانه، گلایه دارند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

صفیه رضایی، باشنده‌ی ناحیه‌ی سیزدهم شهر کابل، با روایت دست‌کم چهار رویداد دزدی در شهر که خودش یا هم نزدیکان و دوستانش در این اواخر با آن روبه‌رو شده اند، می‌گوید که کیفیت پایین دوربین‌های امنیتی نصب‌شده در جاده‌ها و نبود برق، سبب شده است که این دوربین‌ها کارایی درستی نداشته باشند.

او می‌افزاید که نزدیک به یک ماه پیش، نیمه‌شب دزدان به خانه‌‌ی آنان وارد شده و پیش از آن نیز دزدان تلفن هم‌راهش را در شهر کابل از او دزدیده ‌اند. بانو رضایی با نگرانی از افزایش رویدادهای دزدی در شهر کابل، با وجود نصب دوربین‌های امنیتی چنین می‌گوید: «ما شاهد این بودیم که بلندمنزل را دزد برده، وقتی کمره‌ی امنیتی را چک کردند، کیفیتش پایین بود و قابل شناسایی نبود و در کنار این، این کمره‌ها در نبود برق کار نمی‌دهند.»

سال گذشته پس از حمله‌ی انتحاری بر مرکز آموزشی کاج در منطقه‌ی دشت‌برچی در غرب شهر کابل، حکومت سرپرست باشندگان این منطقه را وادار کرد تا برای تأمین امنیت بر سر در ورودی خانه‌های شان دوربین‌های امنیتی نصب کنند و این روند در دیگر بخش‌های شهر کابل نیز گسترش یافت.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: