میشل باشله، کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، گفته است که به زنان افغانستان باید فرصت‌های رهبری داده شود تا در روندهای صلح‌سازی، انسان‌دوستانه و انکشاف، عوامل فعال برای تغییر باشند و این کشور به صلح و پیش‌رفت دست یابد.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما، با پخش بیانیۀ کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفته است که او این اظهارات را در جریان سفرش به کابل هم‌زمان با هفتۀ بزرگ‌داشت از روز جهانی همبسته‌گی زنان مطرح کرده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

در بیانیه آمده است که بیش‌تر زنان افغانستان در جوامع بین‌المللی و رسانه‌ها به‌عنوان قربانی معرفی می‌شوند. به نقل از بیانیه، زنان افغانستان در واقع در مواجهه با جنگ، فقر شدید، خشونت وصف‌ناپذیر و تبعیض به‌طور خسته‌گی‌ناپذیر برای حفاظت و تأمین خانواده‌ها و جوامع‌شان تلاش می‌کنند.

میشل باشله افزوده است: «آنان به‌خاطر اعتراض تهدید شدند و مورد حمله قرار گرفتند. از قدرت و تصمیم‌گیری کنار گذاشته شده‌اند، اما این موضوع آنان را از دادخواهی شجاعانه برای حقوق‌شان و ایجاد شبکه‌های حمایتی، باز نداشته است. آنان تماشاگران منفعل نیستند.»

کمیشنر حقوق بشر سازمان ملل متحد تأکید کرده است که دختران افغانستان باید بتوانند به مکتب و دانش‌گاه بروند و توانایی سهم‌گیری در آیندۀ کشورشان را داشته باشند. به گفته او، زنان باید به وضوح در نیروی پولیس، دادگاه‌های حقوقی، نهادهای دولتی و سکتور خصوصی و در هر بخشی از زنده‌گی مدنی و اجتماعی حضور داشته باشند.

او هم‌چنان گفته است که که زنان افغانستان حق دارند بدون ترس از انتقام و بازپرسی، تظاهرات راه‌اندازی کنند، دربارۀ مشکلات جامعه آزادانه صحبت کنند و برای یافتن راه‌های حلی که واقعیت‌ها و خواسته‌های آنان را منعکس کند، سهم داشته باشند.

میشل باشله تأکید کرده است که خشونت علیه زنان و دختران در مکان‌های عمومی و خصوصی، نه‌تنها غیرقابل تحمل است؛ بلکه عاملان آن نیز محکوم‌اند و باید به عدالت کشانیده شوند. او افزوده است  که صلح پایدار، توسعۀ اقتصادی و تحقق حقوق مراقبت‌های بهداشتی، آموزش، عدالت، مستلزم سهیم‌کردن زنان و دختران است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

در بیانیه تصریح شده است که کمیشنر حقوق بشر سازمان ملل متحد به تجربیات زنان افغانستان گوش می‌دهد و با مسئولان امارت اسلامی دربارۀ نیازهای فوری و حیاتی برای پیش‌رفت و تحقق حقوق بشری اساسی زنان و دختران و هم‌چنان برای پایان‌دادن به بسیاری از تخطی‌های جدی حقوق بشر که زنان و دختران در معرض آن قرار دارند، گفت‌وگو می‌کند.

این در حالی‌ست که پس تسلط امارت اسلامی بر افغانستان، محدودیت‌های بسیاری بر فعالیت و حضور زنان در عرصه‌های مختلف وضع شده است. زنان در هیچ بخشی از حکومت امارت اسلامی سهم داده نشده‌اند و حتی از کار در نهادهای دولتی و ادامۀ آموزش محروم شده‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: