مسئولان در کمیسیون تخطی رسانه‌ها، می‌گویند که روز سه‌شنبه، ۴ میزان، در دومین نشست این کمیسیون فیصله شده است که خبرنگاران و رسانه‌های داخلی نباید با رسانه‌های بیرونی که جواز رسمی از امارت اسلامی ندارند، هم‌کاری کنند.

عبدالواحد ریان، دبیر کمیسیون تخطی رسانه‌ها و آمر نشرات این کمیسیون، به سلام‌وطندار می‌گوید که این فیصله پس از تصمیم کمیسیون، به وزارت اطلاعات‌وفرهنگ فرستاده شده است.

او می‌افزاید: «هدف ما رسانه‌هایی است که از داخل جواز فعالیت ندارند، رسانه‌های خارجی که به گونه‌ی رسمی از وزارت اطلاعات‌‌وفرهنگ و وزارت خارجه جواز نگرفته و هم‌آهنگی نداشته اند. فیصله شده است که خبرنگاران و رسانه‌های داخلی، نباید با این‌ها هم‌کاری کنند.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

در سوی دیگر، شماری از خبرنگارانی که با رسانه‌های بیرونی هم‌کاری می‌کنند، می‌گویند که آنان همواره حقیقت‌ها را بازتاب می‌دهند و با این تصمیم، آزادی بیان بیش‌تر محدود خواهد شد.

نوریه و صدیقه (نام‌های مستعار)، خبرنگاران زن در کابل که با شماری از رسانه‌های بیرونی هم‌کاری می‌کنند، می‌گویند که برای حقوق زنان و حقوق بشر حقیقت‌ها را بیان می‌کنند و با این تصمیم، کارکردن برای آنان سخت‌تر می‌شود.

نوریه می‌گوید: «با این کار و این تصمیم، کار ما سخت‌تر خواهد شد، آزادی بیان را با این تصمیم شان تحت فشار قرار می‌دهند. ما هنوز هم به هر نحوی به کار خود ادامه می‌دهیم. باید به رسانه‌ها فرصت داده شود تا حقیقت‌ها بازتاب داده شود.»

صدیقه، نیز می‌گوید: «من با دو رسانه‌ی بیرونی کار می‌کنم که هر دو در حوزه‌ی زنان کار می‌کنند، در حوزه‌ی زنان متضرر و حقوق بشری کار می‌کنند. ما حقیقت‌های جامعه را نوشته می‌کنیم، ما صدای قشر آسیب‌پذیر هستیم، باید به ما فرصت داده شود.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در همین حال، برخی از نهادهای دفاع از حقوق خبرنگاران، نیز این فیصله‌ی کمیسیون تخطی رسانه‌ها را خلاف قوانین رسانه‌های همگانی می‌دانند و خواهان تجدید نظر این کمیسیون در این زمینه هستند.

ظریف کریمی، مسئول نهاد پشتیبان رسانه‌های آزاد افغانستان (نی)، در این باره می‌گوید: «امیدواریم کمیسیون در این مسئله تجدید نظر کند و در مسائل مختلف که شفافیت و حساب‌دهی را تأمین می‌کند، باید اطلاعات آن با رسانه‌ها شریک شود. عدم دست‌رسی به اطلاعات، ضربه‌ی محکمی بر آزادی بیان و فعالیت رسانه‌ای در افغانستان می‌تواند باشد.»

مسئولان در کمیسیون تخطی رسانه‌ها، در باره‌ی این که چرا چنین تصمیمی را گرفته اند و هم‌چنان هدف از رسانه‌های بیرونی که کدام رسانه‌ها اند، چیزی نمی‌گویند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: