در سال‌های پسین، تاریکی شب‌هنگام در برخی از جاده‌ها و کوچه‌های شهر سرپل بخشی از نگرانی‌های مردم بود؛ مشکلی که به گفته‌ی باشندگان این ولایت، هم بر امنیت و هم بر زندگی روزمره‌ی آنان تأثیر منفی داشت. اکنون با گسترش روشنایی در جاده‌ها و بخش‌هایی از شهر، باشندگان سرپل از بهبود وضعیت رفت‌وآمد، افزایش احساس امنیت و رونق نسبی کاروبار شبانه سخن می‌گویند.

مسئولان محلی، می‌گویند که روند وصل پایه‌های برق خورشیدی (سولری) به برق شهری ادامه دارد و قرار است سال آینده بخش‌های بیش‌تری زیر پوشش قرار گیرد؛ روندی که بسیاری از شهروندان از آن رضایت نشان داده اند.

فضل ۳۸ساله، دکان‌دار در شهر سرپل، می‌گوید که روشن‌شدن جاده‌های اصلی بر کاروبار و فضای عمومی شهر، تأثیر مثبت گذاشته است. «در مجموع، وضعیت نسبت به چند سال قبل خیلی بهتر شده است. در بیش‌تر جاده‌های اصلی چراغ‌ها نصب است و شب‌ها شهر روشن‌تر می‌شود. این تغییر برای ما خیلی خوب است؛ چون هم مشتری‌ها راحت‌تر رفت‌وآمد می‌کنند و هم فضای شهر منظم‌تر و آرام‌تر به‌ نظر می‌رسد و این سبب می‌شود کاروبار ما بهتر شود.»

جان‌محمد ۳۵ساله که مسئول نگه‌داری دکان‌ها است، در حالی که از چراغانی‌شدن شهر خوش‌حال است، می‌گوید که هنوز هم بعضی کوچه‌ها تاریک است. «در جایی که من کار می‌کنم، بیش‌تر دکان‌ها چراغ دارند و آرام‌آرام تقریباً همه‌ جا چراغانی می‌شود. در سرک‌های عمومی وضعیت خوب است و چراغ‌ها نصب شده، اما بعضی کوچه‌ها هنوز هم تاریک است. با وجود آن، نسبت به سابق خیلی بهتر شده است.»

ادریس، دانش‌جوی دانش‌گاه سرپل، نیز تغییرات اخیر را امیدوارکننده می‌داند و می‌گوید که روشن‌ترشدن جاده‌ها و اجرای برخی کارهای عمرانی، نگاه مردم را به آینده‌ی شهر مثبت‌تر کرده است. «به نظر من، در سرپل نسبت به گذشته تغییرهای مثبت آمده است. بعضی جاده‌های شهر روشن شده و کارهای عمرانی هم دیده می‌شود. این تغییر برایم خوش‌حال‌کننده است. البته هنوز هم بعضی کوچه‌ها و مناطق نیاز به توجه بیش‌تر دارند، اما روند کلی امیدوارکننده است. اگر این روند ادامه یابد، امنیت بهتر و زندگی مردم راحت‌تر می‌شود.»

رانندگان، نیز می‌گویند که روشنایی شهر مشکل‌های شب‌هنگام آنان را کاهش می‌دهد. به گفته‌ی آنان، در سرک‌های عمومی وضعیت نسبتاً خوب است، اما کوچه‌های فرعی هم‌چنان تاریک باقی مانده اند. «اگر صادقانه بگویم، در سرک‌های عمومی وضعیت روشنایی بد نیست، اما مشکل اصلی در کوچه‌های فرعی و داخل محله‌ها است. آن جاها چراغ‌های کافی نصب نشده است. اگر در کنار چراغ‌های عمومی، مردم هم بالای خانه‌های‌ شان چراغ نصب کنند، هم کوچه‌ها روشن‌تر می‌شود و هم رفت‌وآمد آسان‌تر و امن‌تر.»

مسئولان شهرداری سرپل، نیز می‌گویند که برنامه‌های تازه‌ای برای توسعه‌ی روشنایی شهری روی دست دارند. ذبیح‌الله غلامی، مدیر عمومی خدمات تخنیکی و مسلکی شهرداری سرپل، می‌گوید که روند نصب پایه‌های برق خورشیدی از ۱۳۹۷ آغاز شده بود و اکنون بخشی از این پایه‌ها به برق شهری وصل شده‌ اند. «یک تعداد پایه‌های سولری در سال ۱۳۹۷ پایه‌گذاری شد. فعلاً تعداد پایه‌هایی که از قبل وجود داشت، سولرهایش دوباره گرفته شده و به برق شهری وصل شده است. این مسیرها از چوک شهدا تا سه‌راهی چیلان‌گم، مسیرهای امام‌خورد، سه‌راهی عزیزی بانک، داخل شهرنو و هم‌چنین داخل شهر کهنه می‌باشد. ساحه‌هایی را که امسال تحت پوشش قرار دادیم، کارش تقریباً ختم است و به برق شهری وصل شده است. شاروالی از بودجه‌ی انکشافی سال ۱۴۰۵ خود، شماری از سرک‌ها و جاده‌هایی را که از مسیر وصل پایه‌های برق باقی مانده‌ اند، در برنامه دارد و ان‌شاءالله کار تدارکاتی آن آغاز می‌شود و شاهد کار عملی آن خواهیم بود.»

با وجود ادامه‌ی مشکل‌ها در برخی کوچه‌ها و محله‌ها، بسیاری از باشندگان سرپل، باور دارند که افزایش روشنایی شهری، نه تنها چهره‌ی شهر را تغییر داده، بل امید مردم را نسبت به آینده نیز بیش‌تر کرده است؛ تغییری که به گفته‌ی آنان، اگر ادامه پیدا کند، سرپل را به شهری امن‌تر، منظم‌تر و زنده‌تر تبدیل خواهد کرد.

کلیدواژه‌ها: //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: