شماری از تاجران میوه‌های تازه در کابل، می‌گویند که به دلیل نبود سردخانه‌های معیاری، ناچار اند میوه‌ها را به قیمت ناچیز به بازارهای داخلی و خارجی عرضه کنند.

حبیب، تاجر زردآلو و شفتالو در یکی از فروش‌گاه‌های شهر کابل، می‌گوید که نبود بازار فروش در داخل و نبود سردخانه‌ی معیاری، سبب شده که زیان مالی زیادی را متحمل شود. او می‌افزاید: «یک سیر شفتالو ۱۰۰ افغانی به فروش می‌رسد؛ چون سردخانه نداریم. اگر باشد، می‌توانیم نگاه کنیم و در وقتش به قیمت مناسب به فروش برسانیم.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

معشوق و هدایت‌الله، دیگر تاجران میوه‌ی تازه در کابل، می‌گویند که نبود سردخانه سبب شده که میوه‌ها را به بهای ارزان بفروشند که هم آنان و هم کشاورزان، از این بابت زیان می‌بینند.

معشوق، می‌گوید که این وضعیت، آنان را ۸۰ درصد متضرر کرده است. «یک سیر زردآلو به ۱۲۰ تا ۱۳۰ افغانی به فروش می‌رسد. اگر از دیگر کشورها بیاید به قیمت بالاتر به فروش می‌رسد.»

هدایت‌الله، نیز می‌گوید اکنون که فصل میوه‌ است، گرما و نبود سردخانه‌‌ی معیاری، او را با مشکلات بسیاری روبه‌رو کرده است. او می‌افزاید: «ما این‌ها را نگه‌داری کرده نمی‌توانیم. میوه خراب می‌شود. همین حالا دهقان‌ها/کشاورزان برای ما میوه می‌آورند، تا یک یا دو روز بعد خراب می‌شود.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

با این حال، مصباح‌الدین مستعین، سخن‌گوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، می‌گوید که تلاش‌های همه‌جانبه برای ساخت سردخانه‌های معیاری ادامه دارد و اکنون نیز، کار ساخت شش سردخانه در جریان است.

او می‌افزاید: «پلان/ برنامه داریم در سال ۱۴۰۲، ۱۴ سرد‌خانه بسازیم و شش سردخانه همین حالا هم کارش جریان دارد و این‌ها سردخانه‌هایی بودند که منفعل شده بودند که دوباره برای فعال‌سازی شان کار جریان دارد.» به گفته‌ی سخن‌گوی وزارت زراعت، تا کنون، از سوی شرکت‌های خصوصی، در فراه، کندهار، مزارشریف و کابل، سردخانه ساخته شده است.

نبود سردخانه‌های بزرگ و معیاری در افغانستان، از دیرباز به این سو، سبب شده که کشاورزان و تاجران، میوه‌ها و دیگر فرآورده‌های کشاورزی را به بهای ارزان به بیرون صادر و سپس، همان کالاها را با بهای گزاف وارد کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: