با تسلط امارت اسلامی بر کشور، کمکهای جامعۀ جهانی به افغانستان محدود شد و در کنار بخشهای دیگر، کمک به بخش صحی نیز با محدودیتهایی روبهرو شده است. اکنون شماری از شهروندان کشور از کمبود و نبود دارو و تجهیزات طبی شکایت میکنند و میگویند که نبود داروی کافی آنان را با مشکلات فراوانی روبهرو کرده است.
بیشتر مرکزهای صحی ولایتهای شرقی کشور که در مناطق دور فعالیت میکنند، امکانات لازم طبی ندارند و باشندهگان این ولایتها ناگزیر اند برای درمان به مرکزهای صحی ننگرهار مراجعه کنند؛ در حالی که شفاخانههای این ولایت نیز امکانات لازم ندارد.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
شماری از باشندهگان ننگرهار، لغمان، کنر و نورستان به سلاموطندار میگویند، در کنار اینکه حقوق پزشکان مرکزهای صحی پرداخت نمیشود، دارو و غذایی نیز برای بیماران وجود ندارد.
کمبود دارو و تجهیزات طبی تنها به حوزۀ شرق کشور ختم نمیشود؛ بلکه باشندهگان دیگر ولایتها هم از این ناحیه شکایت دارند. باشندهگان حوزۀ غرب کشور از جامعۀ جهانی میخواهند که مانند گذشته به افغانستان کمک صحی کند.
باشندهگان حوزۀ شمال کشور نیز از مسئولان امارت اسلامی میخواهند که برای حل این مشکل به گونۀ جدی اقدام کنند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
شماری از مسئولان صحی با پذیرفتن مشکلات میگویند که گفتوگوها برای حل این مشکل با نهادهای کمککننده جریان دارد.
چندی پیش دفتر هماهنگی امور انساندوستانۀ سازمان ملل متحد یا اوچا، تهعد کمک ۴۵ میلیون دالری را به بخش صحت افغانستان کرد. این نهاد همچنان گفت که بخش صحت افغانستان نیازمند کمکهای بیشتر است و جامعۀ جهانی کمکهایش به این کشور را از سرگیرد.