از روز جهانی جوانان به‌ویژه خبرنگاران جوان، امروز در دفتر نهاد پشتی‌بان رسانه‌های آزاد افغانستان یا نی بزرگ‌داشت شد. در این نشست خبرنگاران شماری از ولایت‌ها نیز شرکت داشتند. این خبرنگاران از چالش‌های موجود در برابر فعالیت‌های رسانه‌یی ابراز نگرانی می‌کنند و خواستار توجه دولت در این زمینه‌اند.

سیدعظیم هاشمی، خبرنگار در بغلان در این برنامه می‌گوید که با ورود طالبان به ولایت‌های شمال‌شرقی، بیش‌تر رسانه‌ها از نشرات بازمانده‌اند و تنها شمار اندکی از آن‌ها زیر فشار گروه طالبان نشرات دارند. این خبرنگار هم‌چنان نگران نداشتن امنیت جانی خود و خانواده‌اش است.

سیدعظیم هاشمی می‌افزاید، «یک تعداد زیادی از خانواده‌های ما در ولایات باقی ماندند و ما نگران‌شان استیم. ما می‌ترسیم از این‌که روزی نشود که آن‌ها خانواده‌های ما را تحت فشار قرار دهند و ما ناگزیر شویم برویم و او طرف هم تضمینی وجود نداشته باشد به‌خاطر سلامتی ما.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

خیرالبنات، از خبرنگارانی که در کابل فعالیت می‌کند، نیز می‌گوید که خشونت علیه خبرنگاران همیشه از طرف طالبان نبوده و دولت نیز در این کار نقش دارد. به گفتۀ او، با گذشت هر روز ساحۀ کار برای زنان خبرنگار تنگ‌تر می‌شود و اگر وضعیت به همین منوال پیش برود، خبرنگاران شاید ترک وطن یا ترک شغل کنند.



با این حال، احمدضیا ضیا، معاون سخنگوی وزارت داخله می‌گوید که برای تأمین امنیت خبرنگارانی که تهدید شده‌اند، در این وزارت یک کمیتۀ مصونیت و هماهنگی ایجاد شده است. «یک کمیتۀ مصونیت و هماهنگی به‌خاطر نگرانی‌های امنیتی خبرنگاران در وزارت داخله از چند ماه به این طرف ایجاد شده است و فعالیت خود را آغاز کرده و خبرنگارانی که با تهدیدات امنیتی روبه‌رو می‌شوند، می‌توانند به این کمیته مراجعه کنند و به ارگان‌های کشفی و استخباراتی سپرده می‌شود.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

اما خبرنگاران این تلاش‌ها را بسنده نمی‌دانند و خواستار اقدامات بیش‌تر و توجه جدی‌تر دولت به امنیت جانی‌شان‌اند.

از سویی هم، نهاد پشتی‌بان رسانه‌های آزاد افغانستان امروز با پخش اعلامیه‌یی می‌گوید که طالبان پس از تصرف ولسوالی‌ها و مرکزهای ولایت‌ها، به‌دنبال خبرنگاران برآمده‌اند و آن‌ها را خانه‌به‌خانه جست‌وجو می‌کنند.

نهاد پشتی‌بان رسانه‌های آزاد افغانستان گفته که این کار طالبان سبب ترس و رعب میان خبرنگاران شده است و به همین دلیل بیش‌ترشان فرار می‌کنند. نی از طالبان خواسته است که به تعهد رهبران‌شان پابند بمانند و خبرنگاران و کارمندان رسانه‌یی را دنبال نکنند.

نهاد پشتی‌بان رسانه‌های آزاد افغانستان نیز از دولت خواسته است که زمینۀ انتقال مصون خبرنگاران را به مناطق امن فراهم کند تا آنان از دلهره و نگرانی رهایی یابند. این نهاد گفته است که پیش از این نیز طالبان شماری از خبرنگاران را بازداشت کرده بودند که تاکنون یکی از خبرنگاران بازداشت‌شده، در قید این گروه است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: