عبدالمجیب‌ خلوتگر، رئیس اجرایی نهاد پشتی‌بان رسانه‌های آزاد افغانستان یا نی، از چه‌گونه‌گی فعالیت رسانه‌ها هم‌زمان با بدترشدن وضعیت امنیتی کشور ابراز نگرانی می‌کند. آقای خلوتگر در نشست مشورتی‌ که دربارۀ نقش زنان، جوانان و رسانه‌ها در روند صلح در کابل برگزار شده بود، می‌گوید که از دو ماه به این‌سو و با افزایش درگیری‌ها و تشدید حمله‌های طالبان، ۵۱ رسانه در کشور بسته شده است.

به گفتۀ رئیس اجرایی نهاد پشتی‌بان رسانه‌های آزاد افغانستان، در حالی ‌که شمار رسانه‌ها کاهش یافته است، شمار دیگری از رسانه‌ها مجبور به تغییر پالیسی نشراتی‌ خود شده‌اند. او می‌افزاید که وضعیت جنگی در کشور ۱۰ میلیون شهروند را از دست‌رسی به اطلاعات محروم کرده است. آقای خلوتگر تأکید می‌کند که روند فعالیت رسانه‌ها در کشور، به سرعت در حال کاهش است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

عبدالمجیب‌ خلوتگر می‌گوید، «۵۱ رسانه مسدود شده و تنها در شهر لشکرگاه در یک هفتۀ اخیر ۱۵ رسانه مسدود شده است. این نشان می‌دهد که سیر نزولی تعداد رسانه‌ها خیلی سریع پیش می‌رود. در میان ۵۱ رسانه‌یی که شامل تلویزیون، آژانس خبری، رادیو و مرکز رسانه‌‌یی‌ست، زمانی که بسته می‌شود یک‌هزار کارمند رسانه‌یی بی‌کار می‌شود.»



داغ‌شدن میدان‌های نبرد در سراسر کشور سبب افزایش تلفات نظامیان و غیرنظامیان شده و تشدید حمله‌های طالبان شمار زیادی از شهروندان را آواره کرده است. با آن‌که انتظار می‌رفت جامعۀ جهانی با انتقاد از عمل‌کرد گروه طالبان آنان را وادار به توقف خشونت کند، اما سازمان‌های حقوق بشری در برابر عمل‌کرد این گروه سکوت کرده‌اند. سکوت سازمان ملل متحد و جامعۀ جهانی در برابر اقدامات گروه طالبان انتقادها را به‌دنبال داشته است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

ماری اکرمی، از برگزارکننده‌گان نشست مشورتی نقش زنان، جوانان و رسانه‌ها در روند صلح می‌گوید که خاموشی جامعۀ جهانی و نهادهای حقوق بشری، کارکرد آنان را زیر پرسش قرار داده است.

ماری اکرمی می‌افزاید، «هر روز می‌بینیم که تلفات است، اما متأسفانه تا به حال هیچ‌کس نگفته است که چرا تلفات است و مردم افغانستان هر روز بی‌جا می‌شوند. اگر جامعۀ جهانی صدای مردم افغانستان را نمی‌شوند، پس از این کسی بالای ملل متحد و ارگان‌هایی که به‌خاطر حقوق بشر کار می‌کنند، باور نخواهند کرد.»

سلام‌وطندار را در یوتیوب دنبال کنید

دیگر شرکت‌‌کننده‌گان نشست مشورتی روند صلح با انتقاد از عدم پیش‌رفت گفت‌وگوهای بین‌الافغانی در دوحۀ قطر می‌گویند، برای کاهش خشونت‌ها و ختم جنگ در کشور، دو طرف باید اختلاف‌های‌شان را از طریق گفت‌وگو حل کنند و به آتش‌بس فوری که نیاز جدی مردم افغانستان است تن دهند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: