گروهی از خبرنگاران و مسئولان رسانه‌های افغانستان، خانۀ آزادی بیان افغانستان را ایجاد کردند. هدف خانۀ آزادی بیان، ایجاد یک تشکل فراگیر، متکثر و صنفی حرفه‌یی برای خبرنگاران و کارمندان رسانه‌یی گفته شده است. این نهاد با برگزاری نخستین همایش رسمی و همگانی‌اش با جمعی از خبرنگاران و مسئولان رسانه‌ها، افزایش خشونت‌ها و محدودشدن فضا برای آزادی بیان را نگران‌کننده می‌خواند و از طرف‌های گفت‌وگوکنندۀ صلح می‌خواهد که بر پشتی‌بانی و حفاظت از آزادی بیان توافق کنند.

خانۀ آزادی بیان افغانستان در اعلامیه‌یی گفته است انتظار دارد که بستر فرهنگی، سیاسی و حقوقی موجود برای آزادی بیان در جریان و در پایان گفت‌وگوهای صلح قربانی معامله‌های سیاسی نشود. طبق اعلامیۀ این نهاد، در جریان شش‌ماه گذشته ۱۰ خبرنگار و کارمند رسانه‌یی قربانی خشونت و قتل‌های هدف‌مند شده‌اند و به نظر می‌رسد نیروهای مخالف با حقوق بنیادین بشری، در صدد بی‌صداساختن یا حداقل تک‌صداسازی جامعۀ افغانستان‌اند.

خانه‌ی آزادی بیان افغانستان خواستار توقف فوری قتل‌های هدف‌مند خبرنگاران و دیگر غیرنظامیان شده و گفته است که به پرونده‌های قتل و خشونت علیه خبرنگاران به‌ گونۀ عاجل رسیده‌گی شود. این نهاد افزوده که تضمین مصونیت خبرنگاران و حفظ آزادی بیان در پایان روند صلح به‌عنوان یک شرط ادامۀ کمک‌های مالی و دیپلوماتیک جامعۀ جهانی درنظر گرفته شود.

در همین حال، محمدطاهر زهیر، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ در این نشست بر حضور نمایندۀ رسانه‌ها در میز گفت‌وگوهای صلح تأکید می‌کند و می‌گوید که نباید جای خبرنگاران در گفت‌وگوهای صلح خالی باشد.

این گفته‌ها در حالی مطرح می‌شود که پس از آغاز گفت‌وگوهای صلح خشونت و قتل‌های هدف‌مند خبرنگاران افزایش یافته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: