مریم رضایی، یکی از زنان نیمروزی که سرگرم خامک‌دوزی لباس‌های بلوچی‌ست، به سلام‌وطندار می‌گوید که در چند سال پسین استفاده از لباس‌های بلوچی در این ولایت رونق یافته است و بانوان بیش‌تر این‌گونه لباس‌ها را در محفل‌ها به تن می‌کنند.

بانو رضایی می‌افزاید که لباس‌های بلوچی بادوام بوده و همین‌گونه از زیبایی خاصی نیز برخوردار است.

او می‌گوید: «موادی که خود ما می‌گیریم و کار می‌گیریم، شش تاره، نخ، سوزن، مهره و آیینه است. همین‌ها را خود ما می‌گیریم و از آن‌ها کار می‌گیریم و قیمت‌های پایین و بالا دارد. از ۱۵۰۰ افغانی شروع شده تا ۲۰۰۰ و ۳۰۰۰ افغانی و همان‌گونه قیمت‌ها بالا می‌رود که بیش‌تر مردم از همین‌ها کار می‌گیرد و این‌ها خیلی هم رونق دارد.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

از سویی هم، شماری از بانوان نیمروزی که از لباس‌های بلوچی استفاده می‌کنند، می‌گویند که پوشیدن این لباس در میان مردم رواج است و بیش‌تر آنان به‌دلیل زیبایی و حجاب مناسب آن، استفاده می‌کنند.

عالیه نیک‌زاد، یک تن از بانوان نیمروزی، می‌گوید: «لباس بلوچی را به‌خاطری که خیلی زیاد مقبول و زیباست، مردم خیلی می‌پوشند. این‌ لباس کم‌رنگ نشده است، بل‌که تاکنون بسیار هم رواج دارد. نه‌تنها در میان بلوچ‌ها؛ بل در میان اقوامی دیگر نیز رواج گسترده داشته است و از لباس‌های بلوچی به‌عنوانی که حجاب خوب دارد، استفاده می‌کنند.»

فرحناز رحیمی، یک تن دیگر از بانوان نیمروزی، نیز می‌گوید: «لباسی‌ست که ظرافت خاص دارد، هنر دستی‌ست و هنر یک منطقه را نشان می‌دهد و این‌که لباسی باحجاب است و به همین خاطر طرف‌داران زیادی دارد و خودم شخصاً این لباس را می‌پوشم.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

با این حال، حبیب‌الله الهام، رئیس اطلاعات و فرهنگ نیمروز، می‌گوید که آنان از هرگونه صنایع دستی و تولیدی بانوان این ولایت پشتی‌بانی می‌کنند و در تلاش رشد بیش‌تر این صنعت‌اند.

مسئولان و بانوان در نیمروز می‌گویند پوشیدن لباس بلوچی فرهنگ مشترک میان ایران، افغانستان و پاکستان است که از دیر زمانی در این ولایت میان بانوان رواج دارد و با گذشت هر روز رونق بیش‌تری می‌گیرد. گفتنی‌ست که صنعت دوخت لباس‌های بلوچی یکی از راه‌های درآمد بانوان در نیمروز است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: