مکتب رباتیک ولایت هرات؛ مکتبی که در آن شمار بسیاری از دختران و پسران روزانه سرگرم یادگیری و ساخت ربات‌ها هستند. ندا آصف و ستوده احمدی، دو تن از دانش‌آموزان مکتب رباتیک هرات می‌گویند که آنان علاقه‌مندی بسیاری به ربات‌سازی دارند و تلاش می‌کنند در کنار هم‌صنفی‌های‌شان بتوانند بهتر یاد بگیرند و در مسابقات بین‌المللی شرکت کنند و مدال بیاورند.

ندا آصف می‌گوید: «من رباتیک را بسیار دوست‌ دارم و در کنار من، دختران دیگری هم هستند که بسیار هنرهای خلاقانه دارند. من از مسئولان می‌خواهم که این مکتب را گسترش دهند.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

ستوده احمدی نیز می‌گوید: «این مرکز رباتیک است که خیلی استعدادهای زیادی است در این‌جا و می‌توانیم با یادگرفتن رباتیک مقام بیاوریم و رشد کنیم.»

تنها دختران نیستند که در مکتب رباتیک هرات تلاش می‌کنند که بتوانند افتخارآفرین برای کشور باشند؛ بل ده‌ها تن دیگر به‌شمول پسران نیز هستند که تلاش می‌کنند در کنار آموزش‌های اساسی، ربات‌سازی را نیز یاد بگیرند و بار دیگر نام افغانستان را در جهان بلند کنند.

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

حسیب، یک تن از دانش‌آموزان مکتب رباتیک هرات می‌گوید: «ما یک سازه ساختیم که به‌نام سیستم حرارتی هوش‌مند است و این سازه قسمی کار می‌کند که وقتی حرارت را تشخیص بدهد و بفهمد که درجۀ هرات محیط بلند می‌رود، به صدا درمی‌آید و کسی که در آن‌جا باشد را خبر می‌کند.»

مشفق، یک تن دیگر از دانش‌آموزان مکتب رباتیک هرات نیز می‌گوید: «من دوست دارم که مسابقات رباتیک ادامه پیدا کند و من که بزرگ شدم، دوست دارم خیلی بیش‌تر از این هم درست کنم.»

در همین حال، مجتبی رضایی بزرگ‌مهر، مسئول خانۀ رباتیک افغانستان در هرات به سلام‌وطندار می‌گوید که هم‌اکنون مرکزهای رباتیک در ولایت‌های هرات، کابل و بلخ فعال‌اند و آنان به‌دنبال استعداد‌هایی‌اند که بتوانند نسل جدیدی از پسران و دختران رباتیک افغانستان را به گونۀ کامل آموزش و گسترش دهند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

براساس گفته‌های مسئولان این مکتب، آنان بیش از شش سال می‌شود که در هرات فعالیت دارند و در این مدت توانسته‌اند دستاوردهای بسیاری داشته باشند و دانش‌آموزان خوبی را آموزش دهند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: