شماری از باشنده‌گان و فرهنگیان هرات می‌گویند که آثار و آبده‌های تاریخی این ولایت، بیش از ۶۰ درصد تخریب شده است و اگر توجهی به بازسازی آن نشود به‌طور کامل از بین خواهد رفت. آنان موجودیت آثار و آبده‌های تاریخی را نشان‌دهندۀ هویت کشور می‌دانند و از مسئولان می‌خواهند که از این آبده‌ها مراقبت کنند.

همایون احمدی، یک تن از فرهنگیان هرات، می‌گوید: «بسیاری از بناهای تاریخی همیشه در حالت فروریزی قرار داشته، از مصلای هرات گرفته تا قلعۀ تاریخی اختیارالدین و تا بناهای خُرد و کوچک که در اطراف هرات وجود دارد. این‌ها همه در جنگ صدمه دیده‌، نه‌تنها خود مردم هرات و افغانستان را متأثر ساخته؛ بلکه بناهای تاریخی را هم به‌شدت آسیب زده است.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

محمد عزیزی، یک تن از باشنده‌گان هرات، نیز می‌گویند که حکومت در این زمینه باید بررسی‌های جدی انجام دهد. او می‌افزاید که بناهای تاریخی هویت یک کشور و نماد یک ولایت است که باید به آن‌ رسیده‌گی شود.

در همین حال، زلمی صفا، آمر حفظ آبده‌های تاریخی ریاست اطلاعات و فرهنگ هرات، خطر تخریب آبده‌های تارخی این ولایت را حدود ۳۰ درصد می‌داند. او تأکید می‌کند که مقام‌های امارت اسلامی و مؤسسه‌های داخلی و خارجی در زمینۀ حفظ ارزش‌های تاریخی و فرهنگی باید هم‌کاری کنند.

از سوی دیگر، نعیم‌الحق حقانی، رئیس ادارۀ اطلاعات و فرهنگ هرات می‌گوید که امارت اسلامی برنامه‌های مؤثری برای مرمت و بازسازی بناهای تاریخی این ولایت دارد و برای حفظ آثار و ارزش‌های تاریخی تلاش می‌کند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

هرات بیش از ۷۸۰ آبدۀ تاریخی و بنای باستانی دارد که شماری از آن‌ها در معرض نابودی تدریجی قرار دارد. مسئولان و باشنده‌گان هرات می‌گویند که مقام‌های افغانستان و کشورهای خارجی هم‌واره بر ارزش‌مندی آبده‌های تاریخی این ولایت تأکید کرده؛ اما در بازسازی و مراقبت از آن کوچک‌ترین توجهی نکرده‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: