مؤسسۀ «زنان افغان برای صلح و آزادی» با انتقاد از تصمیم وزارت معارف امارت اسلامی مبنی بر بسته‌ماندن مکتب‌های متوسطه و لیسۀ دخترانه، می‌گوید که این تصمیم «هیچ توجیه منطقی ندارد و آموزش دختران نباید قربانی سیاست شود.»

تورپیکی مومند، معاون مؤسسۀ زنان افغان برای صلح و آزادی، امروز در یک نشست خبری در کابل، اجازه‌ندادن دختران بالاتر از صنف ششم برای رفتن به مکتب را، جفای بزرگ به سکتور آموزشی کشور می‌خواند و می‌گوید که آموزش حق تمامی دختران و پسران افغانستان است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

به گفتۀ او، معارف یک سکتور غیرسیاسی‌ست و نباید با سرنوشت مردم به‌ویژه سرنوشت دختران بازی صورت گیرد. معاون مؤسسۀ زنان افغان برای صلح و آزادی تأکید می‌کند که بسته‌ماندن مکتب‌ها به‌روی دختران، اعتماد شهروندان و جامعۀ جهانی را نسبت به امارت اسلامی از بین می‌برد و حکومت سرپرست باید هرچه زودتر به دختران دانش‌آموز اجازۀ رفتن به مکتب را بدهد.

تصمیم وزارت معارف مبنی بر تمدید تعطیلی مکتب‌ها به‌روی دانش‌آموزان بالاتر از صنف ششم، نگرانی و نارضایتی دانش‌آموزان را نیز به‌دنبال داشته است. شگوفه، دانش‌آموز صنف یازدهم در این نشست می‌گوید که امارت اسلامی خلاف تعهداتش، به دختران اجازۀ رفتن به مکتب را نداده است. او تأکید می‌کند که زمان آن فرا رسیده است تا وزارت معارف حق آموزش را به دختران بازگرداند.

در همین حال، آموزگاران نیز می‌گویند که بستن دروازۀ مکتب‌ها به‌روی دانش‌آموزان دختر، آنان را نسبت به بهبود وضعیت افغانستان ناامید کرده است. آموزگاران از امارت اسلامی می‌خواهند که هرچه زودتر مکتب‌ها را به‌روی دختران بالاتر از صنف ششم باز کند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

خواستیم دیدگاه وزارت معارف را نیز در این زمینه داشته باشیم؛ اما سخنگوی این وزارت به پرسش سلام‌وطندار پاسخ ارائه نکرد.

این در حالی‌ست که پس از ماه‌ها تعطیلی، مکتب‌ها قرار بود روز چهارشنبه، سوم حمل، به‌روی دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم باز شود، اما وزارت معارف خلاف تعهداتش به دختران اجازۀ ورود به مکتب را نداد. این اقدام امارت اسلامی با واکنش‌‌های تند داخلی و بین‌المللی روبه‌رو شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: