مهتاب ۱۶ ساله؛ دختر ناشنوای غوری که از مهارت و استعداد فوق‌العاده‌یی در هنر رسامی برخوردار است. او دانش‌آموز صنف نهم مکتب مسلکی ناشنوایان ولایت غور است.

مهتاب که هنر رسامی را بدون آموزگار فراگرفته و به تازه‌گی تصویرهایی از شاهان غوری را رسامی کرده است، می‌گوید با این کار می‌خواهد نشان دهد که معلولیت نمی‌تواند مانع رشد استعدادها شود.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

حرف‌های مهتاب را آموزگارش این‌گونه بازگو می‌کند: «من با هم‌صنفی‌های خود همه‌روزه به مکتب ناشنوایان می‌روم و در آن‌جا درس می‌خوانم. در خانه من را مادرم و برادرانم حمایت می‌کنند. در کنار درس به رسامی هم علاقه دارم. می‌خواهم که رسامی کنم و همه‌روزه با هم‌صنفی‌های خود باشم. ما وقتی که وارد مکتب شدیم، این را احساس کردیم که هیچ ناتوان نیستیم و توانایی داریم.»

مهتاب در مورد رسامی‌های تازه‌اش از شاهان غوری، به زبان اشاره می‌گوید آنان کسانی بودند که زحمت کشیدند و درس خواندند تا به این مقام رسیدند. به باور مهتاب، سلطان راضیه یکی از زنان موفق از شاهان غوری بود و او می‌خواهد با رسامی تصویر او، توانایی زنان را به هم‌صنفی‌ها و هم‌نوعانش نشان دهد.

مهتاب، اعضای خانواده و آموزگارش را مشوق و حامی‌اش برای یادگیری علم و هنرش می‌داند. او اما ابراز نگرانی می‌کند که مکتب‌شان ساختمان مشخصی ندارد و با امکانات اندکی در چند اتاق ریاست شهدا و معلولان این ولایت، آموزش می‌بینند.

مهتاب از مسئولان امارت اسلامی و دیگر نهادهای ملی و بین‌المللی می‌خواهد که مکتب آنان را پشتی‌بانی کنند.

در همین حال، گل احمد، برادر مهتاب می‌گوید خواهرش در تلاش است که از طریق هنر نقاشی به کشور خدمت کند. او از نهادهای مسئول می‌خواهد که برای رفع مشکلات مکتب ناشنوایان اقدام کنند.

آموزگاران مکتب ناشنوایان غور نیز تأکید می‌کنند با آن‌که آنان با مشکلات بسیاری روبه‌رو اند، توانسته‌اند استعدادهای خوبی را در این مکتب پرورش دهند.

با این حال، عبدالحکیم سمیر، سرپرست ریاست شهدا و معلولان غور می‌گوید که دانش‌آموزان مکتب ناشنوایان این ولایت از توانایی‌های خوبی برخوردار اند و آنان در هم‌کاری با نهادهای امدادرسان تلاش می‌کنند تا بتوانند فضای آموزشی بهتری برای ناشنوایان فراهم کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

به گفتۀ مسئولان محلی غور، مکتب ناشنوایان این ولایت ۱۰ سال پیش توسط موسسۀ «گلوبل پارتنر» ایجاد شده است که در این مکتب دانش‌آموزان ناشنوا و لال به گونۀ مسلکی آموزش می‌بینند. هم‌اکنون در این مکتب ۲۶ تن سرگرم آموزش هستند که ۹ تن آنان را بانوان شکل می‌دهند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: