پس از چاشت امروز در حالی‌ که مسئولان محلی غور حضور داشتند، دانش‌آموزان مکتب ناشنوایان این ولایت صنایع دستی و دستاوردهای‌شان را در یک نمایشگاه به نمایش گذاشتند. در این نمایشگاه، ۲۶ تن از دانش‌آموزان مکتب مسلکی ناشنوایان غور شرکت کرده بودند که از این میان ۱۵ تن در بخش علوم ساینسی، چهار تن در بخش حرفه، پنج تن در بخش صنایع دستی و دو تن در بخش هنر رسامی و عکاسی دستاوردهای‌شان را به نمایش گذاشتند.

این نمایشگاه از سوی ریاست شهدا و معلولان غور در هم‌کاری با مؤسسۀ «گلوبل پارتینرز» و مدیریت عمومی مرکز ساینس ریاست معارف این ولایت راه‌اندازی شده است. فرید سلطانی، مسئول مؤسسۀ «گلوبل پارتینرز» غور، در این نمایشگاه می‌گوید‌ که این مؤسسه فعالیتش را در سال ۲۰۰۵ در این ولایت در بخش‌های گونه‌گون آغاز و از سال ۲۰۱۳ تاکنون در کنار فعالیت‌های اجتماعی و کمک‌رسانی به نیازمندان، هم‌چنان مکتبی را زیر نام مکتب ویژۀ ناشنوایان راه‌اندازی کرده است و به‌طور مسلکی به افراد ناشنوا و لال آموزش می‌دهد.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

آقای سلطانی در این نمایشگاه از مسئولان محلی غور و مقام‌های مرکزی امارت اسلامی می‌خواهد که مکتب ناشنوایان این ولایت را پشتی‌بانی و هم‌چنان ثبت وزارت معارف کنند تا دانش‌آموزان بتوانند مدرک قانونی دریافت کنند. نایب محمدی، یک تن از دانش‌آموزان مکتب ناشنوایان غور که در این نمایشگاه شرکت کرده است، به زبان اشاره می‌گوید که آنان معلول و ناتوان نیستند و می‌توانند کارهای مؤثری انجام دهند. او می‌افزاید خرسند اند که امروز توانستند نتیجۀ زحمت‌ها و تلاش‌های ۱۰ سال گذشتۀشان را به نخستین بار به نمایش بگذارند.

مهتاب، یک تن دیگر از دانش‌آموزان ناشنوای غوری که در این نمایشگاه ۱۲ اثر نقاشی‌اش را به نمایش گذاشته است، می‌گوید که او در کنار آموزش‌های مسلکی هم‌چنان علاقه‌مندی به هنر رسامی دارد و می‌تواند هرگونه تصویرها را به‌طور درست رسامی کند. مهتاب که تصویرهایی از شاهان غور، وضعیت فقر، آثار تاریخی و شماری دیگر از رسامی‌هایش را به نمایش گذاشته است، از مسئولان امارت اسلامی و نهادهای بین‌المللی می‌خواهد که مکتب آنان را پشتی‌بانی کنند تا بتوانند بیش‌تر از این آموزش ببینند و دستاوردهای بیش‌تری داشته باشند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

عبدالقیوم بهبودی، رئیس انجمن معلولان غور که در این محفل صحبت می‌کرد، نیز می‌گوید‌ که معلولیت ناتوانی نیست و معلولان می‌توانند کارهای مؤثرتری را انجام دهند و حکومت مسئولیت دارد تا زمینۀ کار را برای معلولان فراهم کند. گل‌احمد متوکل، رئیس شهدا و معلولان غور که در این نمایشگاه صحبت می‌کرد، می‌گوید‌ که آنان به‌دلیل نبود امکانات و جای مشخص چند اتاق از ریاست شهدا و معلولان این ولایت را در اختیار دانش‌آموزان ناشنوا و لال قرار داده‌اند و این دانش‌آموزان به‌طور مسلکی آموزش می‌بینند. او از تمامی نهادها می‌خواهد که مکتب ناشنوایان این ولایت را پشتی‌بانی کنند تا بتوانند بیش‌تر از این دستاورد داشته باشند.

احمدشاه دین‌دوست، والی غور که در این نمایشگاه صحبت می‌کرد، ضمن وعدۀ هرگونه هم‌کاری با مکتب ناشنوایان این ولایت می‌گوید‌ که استعداد افراد دارای معلولیت بیان‌گر نشانه‌های قدرت خداوند است و باید دیگر افراد جامعه از نمایش‌ها و دستاوردهای ناشنوایان این ولایت پند بگیرند و در آبادی کشور و جامعۀشان تلاش کنند. مسئولان ریاست معارف غور که در این برنامه صحبت می‌کردند، نیز وعدۀ هرگونه هم‌کاری را با مکتب ناشنوایان این ولایت دادند. مکتب ناشنوایان غور بیش از ۱۰ سال می‌شود که در شهر فیروزکوه، مرکز این ولایت فعالیت می‌کند و دانش‌آموزان آن در کنار کارهای فن و حرفه، هم‌چنان مضمون‌های گونه‌گونی را به‌شمول زبان انگلیسی و کمپیوتر آموزش می‌بینند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: