احسان‌الله، بیش از هشت سال می‌شود که در فراه، سرگرم باغ‌داری است. او که دو باغ انجیر دارد، می‌گوید که همه‌ساله با گرم‌شدن هوا، پروانه‌های خیمه‌ای به باغ‌هایش هجوم می‌آورند و او را متضرر می‌کند. او می‌افزاید که تا کنون، هیچ نهادی برای مبارزه با این آفت، به باغ‌داران آموزش مسلکی نداده است.

احسان‌الله، می‌افزاید: «خیلی زیاد تاوان رسانده. ما همیشه از بازار سال چند بار سم را می‌خریم و از آب استفاده می‌کنیم؛ اما درست حاصلات نمی‌دهد. پشه که است، میوه را از بین می‌برد. خود میوه تازه گل می‌کند او را از بین می‌برد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

باغ‌داران در فراه، می‌گویند که برای کنترل و مبارزه با این آفت، هیچ امکاناتی در اختیار ندارند. به گفته‌ی آن‌ها، در صورتی که حکومت و مؤسسه‌ها با آن‌ها هم‌کاری نکنند، در سال‌های پیش رو، درختان و محصولات باغ‌های شان از بین خواهد رفت.

در همین حال، منصور منور، کارشناس امور کشاورزی در فراه، می‌گوید که هجوم پروانه‌های خیمه‌ای به درختان مثمر به ویژه انجیر، برگ، ساقه و تنه‌ی درختان آسیب می‌زند. به گفته‌ی او، باغ‌داران می‌توانند با روش‌های محلی و کیمیاوی و داروپاشی با داروی «دیکلوریس»، از هجوم این پروانه‌ها جلوگیری کنند.

او می‌افزاید: «در موسم گرما و رطوبت، وقت حملات آن است و در درختان جا می‌گیرند که باعث خوردن برگ درختان می‌شود. از کار می‌افتد و رشد درخت و بارگیری آن کم و باعث تخریب درخت میوه می‌شود.»

با این حال، محمداسماعیل نوایی، مدیر حفاظت از نباتات در ریاست زراعت، آبیاری و مالداری فراه، می‌گوید که پروانه‌های خیمه‌ای تا کنون به باغ‌های انجیر در این ولایت حمله نکرده‌ و در صورت مشاهده‌ی این آفت، آمادگی‌های لازم را دارند.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

او می‌افزاید: «خوش‌بختانه که این آفت در ولایت ما نیست. اگر کدام واقعه یا آفت به وجود بیاید، ما در دیپوی خود ادویه‌ی ضدامراض و آفات داریم. ان‌شاءالله می‌توانیم آن‌ها را کنترل کنیم و از بین ببریم.»

مسئولان در ریاست زراعت فراه، در حالی هجوم پروانه‌های خیمه‌ای به باغ‌ها در این ولایت را رد می‌کنند که شماری دیگر از باغ‌داران در فراه، می‌گویند که این آفت به دیگر درختان از جمله درخت انار، نیز آسیب رسانده است.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: