وزیران خارجۀ هفت اقتصاد بزرگ جهان (جی۷)، با پخش اعلامیهیی مخالفت شدید خود را به وضع محدودیت فزاینده بر حقوق و آزادیهای زنان و دختران افغانستان از سوی امارت اسلامی ابراز کردهاند.
وزیران خارجۀ ایالات متحدۀ آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، جاپان، بریتانیا و نیز نمایندۀ ارشد اتحادیۀ اروپا در اعلامیه تأکید کردهاند که با این اقدامات، «امارت اسلامی خود را از جامعۀ جهانی بیشتر منزوی میکند.»
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
آنان افزودهاند اعمال تدابیر سختگیرانهیی که توانایی نیمی از جمعیت را برای مشارکت کامل، برابر و معنیدار در جامعه بهشدت محدود میکند، را محکوم میکنند؛ از جمله اعلام اخیر دربارۀ حضور زنان در اجتماع همراه با مجازاتهای جدید به اعضای خانوادۀشان بهمنظور اجرای این محدودیتها.
وزیران خارجۀ هفت اقتصاد بزرگ جهان گفتهاند که در کنار مردم افغانستان برای خواست آنها مبنی بر حقوق برابر در راستای تعهدات امارت اسلامی و براساس قوانین بینالمللی ایستادهاند.
- اعتراض زنان در برابر اجباریشدن حجاب؛ نیروهای ا.ا مانع شدند
- آگاهان: فرمان ا.ا دربارۀ حجاب زنان روابط جهان با افغانستان را متأثر میکند
- فرمان ا.ا دربارۀ حجاب زنان؛ یوناما: این تصمیم تعامل با جامعۀ جهانی را دشوارتر میسازد
آنان از امارت اسلامی نیز خواستهاند که برای لغو محدودیتها بر زنان و دختران و احترام به حقوق بشریشان، گامهای فوری بردارد. همچنان انتظارات افغانها و جهان را برای مشارکت کامل، برابر و معنیدار زنان در زمینۀ کار، آموزش و زندهگی عمومی و همچنان آزادی حرکت و آزادی بیان را که برای صلح درازمدت و ثبات کشور مهم است، برآورده کنند.
در همین حال، توماس نیکلسن، نمایندۀ ویژۀ اتحادیۀ اروپا برای افغانستان، پس از سفر چند روزهاش به کابل، با اشاره به بستهماندن مکتبهای دخترانه به رسانهها گفته است که «امارت اسلامی به خواست مردم افغانستان گوش فرا نمیدهند» و به گفتۀ او، این مانعی بزرگی برای به رسمیتشناختهشدن حکومت سرپرست از سوی جامعۀ جهانیست.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
وضع محدودیتها بر زنان و دختران از سوی امارت اسلامی در بیش از هشت ماه پسین و ایجاد ممنوعیتهایی در اجتماع به آنان، سبب واکنشهای جدی جامعۀ جهانی شده است. تأمین حقوق اساسی زنان از خواستههای اصلی جامعۀ بینالمللی بهعنوان شرطی برای تعامل با حکومت سرپرست و به رسمیتشناختن آن مطرح شده است.