خانۀ آزادی بیان، با پخش اعلامیهیی گفته است که با رویکارآمدن امارت اسلامی افغانستان، رسانهها بهطور جدی آسیب دیده و با محدودیتهای بسیاری روبهرو شدهاند. در اعلامیۀ این نهاد آمده است که رسانههای افغانستان از آزادی کامل برخوردار نیستند و بهطور سیستماتیک زیر سانسور قرار دارند.
خانۀ آزادی بیان از فشارهای شدید و بیپیشینه بر رسانهها و خبرنگاران در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که خبرنگاران با شیوههای مختلف با زور، فشار و تهدید روبهرو اند. این نهاد تأکید کرده که این نوع رفتارها خبرنگاران را زیر فشار شدید روانی قرار داده و سبب شده است که شماری از خبرنگاران سرشناس از کار دست بکشند و در خانههایشان بهصورت پنهانی زندهگی کنند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
خانۀ آزادی بیان، سانسور سیستماتیک و فشار روزافزون بر رسانهها را محکوم کرده است. این نهاد با تأکید بر مصونیت حق آزادی بیان بهعنوان یکی از حقوق اساسی بشری، از رهبران امارت اسلامی خواسته است که به سرکوب رسانهها و آزادی بیان پایان دهند و مصونیت خبرنگاران و آزادی بیان را تضمین کنند.
در اعلامیه همچنان از جامعۀ جهانی و نهادهای بینالمللی حامی رسانهها خواسته شده است که به این موضوع توجه کنند، تا هم به وضعیت بد خبرنگاران در افغانستان رسیدهگی و نیز از آزادی بیان بهعنوان بهترین دستاورد بیست سال گذشته، حفاظت شود.
در همین حال، نهاد نی حمایتکنندۀ رسانههای آزاد افغانستان نیز با پخش اعلامیهیی از وضعیت خبرنگاران و رسانهها در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که در چند ماه پسین شمار بسیاری از رسانهها بسته شده و خبرنگاران و کارمندان رسانهیی نیز بیکار شدهاند.
نی وضعیت موجود در برابر خبرنگاران و رسانهها را آسیب جدی به وضعیت دسترسی به اطلاعات و آزادی بیان در کشور عنوان کرده و این عوامل را ابزاری برای محدودساختن فعالیت رسانههای آزاد در افغانستان دانسته است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
پیش از این نیز، نهادهای حامی رسانهها بارها از افزایش خشونتها در برابر خبرنگاران و بدتر شدن وضعیت رسانهها در افغانستان ابراز نگرانی کردهاند.
مقامهای امارت اسلامی تاکنون در برابر این اعلامیهها واکنشی نشان ندادهاند.