فراه یکی از ولایت‌های حوزۀ غرب کشور است. این ولایت با موج نخست و دوم همه‌گیری کووید ۱۹ موارد بسیاری ابتلا و فوتی در اثر این بیماری را داشته است.

شماری از افرادی که تجربۀ ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را دارند، در گفت‌وگو با خبرنگار رادیو دنیای نو، نشانه‌های شایع گونۀ نخست این بیماری را سرفۀ شدید، تب و سردردی عنوان می‌کنند.

حامد، باشندۀ فراه که به ویروس کرونا یا بیماری کووید ۱۹ مبتلا و سپس صحت‌یاب شده است، می‌­گوید: «در روزهای نخست که به این بیماری مبتلا شده بودم تب، سردردی، سرفه و بعضی علایم دیگر را داشتم. در جریان این بیماری به توصیه‌های داکتران/پزشکان توجه کردم و خود را در یک اتاق به مدت ۱۵ روز قرنطینه کردم. در جریان قرنطینه از وسایل و ظروف جداگانه و هم‌چنان از میوه‌جات، سبزی‌جات و مواد غذایی که در آن ویتامین‌سی و دیگر ویتامین‌ها موجود بود، استفاده می‌کردم و صحت‌یاب شدم.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

محمدهارون، دیگر باشندۀ فراه و از بهبود‌یافته‌گان کرونا، از تجربه‌اش در جریان ابتلا به این ویروس می­‌گوید: «در اوایل برایم مشخص نبود که به این ویروس مبتلا شده‌ام؛ اما حالت کسل‌بودن، سرفه، سردردی و تب داشتم. بعد زمانی که به شفاخانۀ مرکزی مراجعه کردم، بعد از چند روز برایم مشخص شد و خبر شدم که به ویروس کرونا مبتلا شده‌ام و خود را در خانه قرنطینه کردم و نظر به مشورۀ داکتر داروهای مشخصی که می‌گفت را مصرف می‌کردم و از میوه‌جات و سبزی‌جات بیش‌تر استفاده می‌کردم. حدود یک‌ماه این مریضی را داشتم و آهسته‌آهسته صحت‌یاب شدم.»



در همین حال، شماری از پزشکانی که مسئولیت درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ را در جریان موج نخست و دوم این بیماری در فراه داشتند، می­‌گویند که نشانه‌های عمدۀ ویروس کرونا از قبیل سرفۀ خشک دوام‌دار، تب و لرزه، سردردی شدید با ریزش‌ بینی می‌­باشد.

داکتر سلطان‌محمد سیدی، متخصص داخلۀ عمومی در فراه در این باره می­‌گوید: «بیش‌تر مریض‌هایی که در جریان دوران کرونا به ما مراجعه کرده‌اند، اعراض عمدۀشان سرفۀ دوام‌دار البته سرفۀ آن‌ها خشک بوده با ریزش، تب و لرزه و سردردی شدید که این‌ها اعراض عمومی بوده و آن‌چه اعراض کم‌تر آن مثل دلبدی، استفراغ و حتی از اسهالات شکایت داشته‌اند. بیش‌تر مریضانی که با این اعراض بوده، ما برای تست کرونا به شفاخانه روان کرده‌ایم و زمانی که تست این مریضان گرفته شده، ۸۰ درصد به ویروس کرونا مبتلا بوده‌اند.»

داکتر سلطان‌محمد سیدی، متخصص داخلۀ عمومی

در حالی که موج سوم و چهارم گونه‌های جهش‌یافتۀ ویروس کرونا در کشورهای همسایۀ دور و نزدیک افغانستان به شدت در حال انتشار است و تلفات بسیاری برجا گذاشته، وزارت صحت کشور از گسترش موج سوم بیماری و گونه‌های جهش‌یافتۀ آن ابراز نگرانی کرده است.

رادیو دنیای نو_ولایت فراه


این گزارش با حمایت مالی اتحادیه اروپا تولید شده است. محتوای آن تنها به عهدۀ رادیو دنیای نو بوده و انعکاس‌دهندۀ دیدگاه اتحادیه اروپا نمی‌باشد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: