به‌دنبال بسته‌ماندن مکتب‌های دخترانۀ بالاتر از صنف ششم، شماری از کارشناسان آموزش و پرورش می‌گویند که ادامۀ این وضعیت پیامدهای منفی اجتماعی به‌دنبال خواهد داشت. آنان با نگرانی می‌افزایند که بسته‌ماندن مکتب‌های دخترانه در کنار این‌که دانش‌آموزان را در آیندۀ نامعلوم قرار می‌دهد، به پیش‌رفت جامعه نیز آسیب می‌‌زند.

بصیره شیرزاد، آموزگار و کارشناس آموزش و پرورش، به سلام‌وطندار می‌گوید که اجازه‌نیافتن دختران به مکتب به فرهنگ تبدیل شده است و سبب حذف آنان از جامعه خواهد شد. او می‌گوید: «نرفتن شاگردان به مکتب سبب تبدیل به فرهنگ و این فرهنگ در جامعه نهادینه می‌شود. هر جامعه‌یی که از نگاه درس و تحصیل در سطح پایین قرار داشته باشد، از نگاه پیش‌رفت نیز در سطح پایین بوده و نسبت به هر جامعۀ دیگر متزلزل خواهد بود.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

در همین حال، عتیق‌الله صادقی، دیگر کارشناس آموزش و پرورش، می‌گوید امارت اسلامی در حالی دانش‌آموزان دختر را اجازۀ رفتن به مکتب نمی‌دهد که دلیل قانع‌کننده‌یی در این مورد نیز ندارد. او می‌افزاید: «دلیل قانع‌کننده که چرا هنوز هم دروازه‌های مکتب‌های دخترانه بسته است، ارائه نکرده‌اند. تنها بحث ظاهر و پوشش و لباس در ظرف یکی دو روز حل می‌شود؛ در حالی که پاسخ روشنی ارائه نکرده‌اند.»

اجازه‌نیافتن دختران برای ادامۀ آموزش با انتقادهای ملی و بین‌المللی روبه‌رو شده است. در پی این انتقادها، امارت اسلامی اعلام کرده که کمیتۀ بازگشایی مکتب‌های دخترانه را ایجاد کرده است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

اما بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی، به سلام‌وطندار می‌گوید که معلوماتی در این باره ندارد. او می‌افزاید: «در این مورد هنوز معلوماتی به ما نرسیده و این چیزی‌ست که من از شما می‌شنوم.»

پس از روی‌کارآمدن دوبارۀ امارت اسلامی وزارت معارف با پخش اعلامیه‌یی از تمامی دانش‌آموزان خواست که برای ادامۀ درس به مکتب حاضر شوند؛ اما دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم از پس دروازۀ مکتب دوباره راهی خانه‌های‌شان شدند و تاکنون اجازۀ حضور در مکتب را نیافته‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: