پس از زمین‌لرزۀ مرگ‌بار بامداد چهارشنبه در پکتیکا که زیان‌های هنگفت مالی و جانی در پی داشت، اکنون باشنده‌گان ولسوالی‌های زیان‌دیده از احتمال گسترش انواع بیماری‌ها نگران‌اند.

باشنده‌گان ولسوالی گیان که بیش‌ترین آسیب را دیده‌اند، می‌گویند پس از زمین‌لرزه به انواع بیماری‌ها دچار شده‌اند. به گفتۀ آنان، شمار بیماران زیاد است و امکانات بخش صحی این ولسوالی پاسخ‌گوی وضعیت نیست.

باشنده‌گان ولسوالی گیان می‌افزایند که بسیاری از مردم به بیماری‌های ملاریا، اسهال، سرفه و بیماری‌های روانی دچار شده‌اند که بسیاری آنان زنان و کودکان‌اند. آنان تٲکید می‌کنند که جمعیت این ولسوالی به ۷۰ هزار تن می‌رسد؛ اما امکانات بهداشتی بسیار کم است.

سلام‌وطندار فارسی را در فایس‌بوک دنبال کنید

نورجهان، یک تن از باشنده‌گان ولسوالی گیان می‌گوید: «مشکلات زنان خیلی زیاد است، زیرا بسیاری از زنان زیر آوار شده و زخمی‌اند. گفته می‌شود یک داکتر زن آمده است؛ اما ما ندیده‌ایم. وضعیت خیلی خراب است و بیماران در مناطق دوردست به درمان‌گاه دست‌رسی ندارند.»

در همین حال، نجیب‌الله زدران، مسئول سازمان صحی جهان در ولسوالی گیان، می‌پذیرد که در مناطق آسیب‌دیده بیماری‌های ملاریا، نفس‌تنگی، اسهال و بیماری‌های روانی در حال افزایش است و برای پیش‌گیری آن باید اقدامات جدی روی‌دست گرفته شود. او عامل این بیماری‌ها را عدم دست‌رسی به آب آشامیدنی سالم و  آلوده‌گی هوا می‌داند.

مسئولان صحی پکتیکا نیز می‌پذیرند که بیم گسترش انواع بیماری در مناطق زلزله‌زده وجود دارد، اما آنان می‌گویند که برای جلوگیری از گسترش بیماری با نهادهای امدادرسان یکجا کار می‌کنند و برای درمان بیماران تیم‌های صحی نیز به منطقه اعزام شده‌اند.

از سوی دیگر، قلندر عباد، سرپرست وزارت صحت عامه، امروز در یک نشست خبری، با پذیرفتن وجود بیماری‌ها و امکان گسترش بیش‌تر آن در صورت عدم رسیده‌گی به وضعیت مردم، از تلاش‌ها برای رفع این چالش‌ها اطمینان می‌دهد.

او با ابراز نگرانی از آیندۀ باشنده‌گان در ولسوالی‌های زیان‌دیده، تٲکید می‌کند که در صورت عدم رسیده‌گی، امکان دارد مردم به‌ویژه کودکان، زنان و بزرگ‌سالان در فصل سرما بیش‌تر از نبود امکانات و سرپناه متٲثر شوند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

سرپرست وزارت صحت عامه می‌افزاید که زلزله‌زده‌گان با مشکل جدی بی‌سرپناهی روبه‌رو اند و خانه‌های‌شان در پی زمین‌لرزه یا به‌طور کلی از بین رفته‌ یا هم در معرض آسیب‌دیدن است. او تصریح می‌کند که در تلاش حل این مشکلات‌اند.

نگرانی‌ها دربارۀ ابتلای باشنده‌گان مناطق زلزله‌زده در پکتیکا به بیماری‌ها در حالی مطرح می‌شود که صندوق جمعیت سازمان ملل متحد نیز در گزارشی گفته است در مناطق آسیب‌دیده در ولایت‌های خوست و پکتیکا بیش از ۲۰ هزار زن به کمک‌های صحی فوری نیاز دارند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: