شماری از کشاورزان در فاریاب، می‌گویند که به دلیل خشک‌سالی، کشت‌زار شان خشکیده و در سال روان چیز زیادی برداشت نخواهند توانست.

حمیدالله، کشاورزی در فاریاب، می‌گوید: «امسال گندم کشت کردیم، سوخت. چه طور کنیم مشکلات بسیار زیاد است؟ سرگردان کشاورزی استم، پایم نیز لنگ است. گندم هم امسال نشد. دهقان مثلی که مرده است. امسال چهار یا پنچ سال شده، خشک‌سالی است و حاصلات ما سوخت.» او، می‌گوید که همه درآمدش را از راه کشاورزی و دام‌داری به دست می‌آورد؛ اما به دلیل خشک‌سالی، همه فرآورده‌هایش از بین رفته است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

تاج‌محمد، کشاورز دیگری در فاریاب که ۶۵ سال می‌شود از راه کشاورزی زندگی‌اش را به پیش می‌برد، می‌گوید که نزدیک به ۵۰ هکتار زمین را گندم کاشته بود؛ اما به دلیل خشک‌سالی، همه زحمت‌هایش هدر رفته است. او، می‌گوید که در سال روان، نزدیک به ۲۰۰ سیر گندم کاشته بود؛ اما انتظار ندارد که ۵۰ سیر گندم برداشت کند.

از سویی هم، غلام‌فاروق، مدیر ترویج ریاست زراعت، آبیاری و مالداری فاریاب، می‌گوید که خشک‌سالی سال روان در مقایسه با سال‌های پیش نگران‌کننده است. او، می‌گوید: «خشک‌سالی به صورت عموم کشاورزان این ولایت را تهدید می‌کند؛ چون همه درآمد مردم ما وابسته به زراعت است که متأسفانه امسال خشک‌سالی کشاورزان ما را بیش‌تر متضرر ساخته است.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

مدیر ترویج ریاست زراعت فاریاب، می‌افزاید که در ولسوالی‌های چهارگانه‌ی اندخوی صددرصد، در ولسوالی‌های دولت‌آباد، شیرین‌تگاب، خواجه‌سبزپوش و المار نیز، فرآورده‌های گندم للمی ۹۰ درصد از میان رفته است؛ اما در ولسوالی‌های پشتونکوت، گرزیوان و کوهستان، بارندگی خوب بوده و برداشت گندم در این ولسوالی‌ها ۶۰ درصد قناعت‌بخش است.

این در حالی است که بیش‌تر زمین‌های کشاورزی فاریاب، للمی است و ۸۵ درصد باشندگان این ولایت از راه کشاورزی و دام‌داری، نیازهای زندگی شان را فراهم می‌کنند؛ اما خشک‌سالی‌های پی‌هم در سه-چهار سال گذشته، زندگی را برای آن‌ها دشوار کرده است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: