دیدبان حقوق بشر از برخورد دوگانۀ کشورهای اروپایی در برابر پناه‌جویان انتقاد کرد. کینیت رات، رئیس اجرایی دیدبان حقوق بشر، در یک نشست مجازی گفته که برخورد کشورهای اروپایی در برابر پناه‌جویان اوکراین و افغانستان متفاوت است.

رئیس اجرایی دیدبان حقوق بشر افزوده است که کشورهای اروپایی در برابر پناه‌جویان افغان به‌دلیل ترس از اسلام، تبعیض‌آمیز برخورد می‌کنند؛ در حالی که به پناه‌جویان اوکراین اولویت می‌دهند و روند درخواست پناهنده‌گی شهروندان اوکراین سریع‌تر طی مراحل می‌شود.

کینیت رات تأکید کرده است: «کشورهای اروپایی نه‌تنها با افغان‌ها؛ بل با پناه‌جویان سوریه، اریتره، سودان و دیگر کشورها نیز برخورد متفاوت دارند. برای این کار به‌جز ترس از اسلام و تبعیض نژادی، کلمۀ مناسب‌تری پیدا نمی‌شود.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

شهرزاد اکبر، رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، نیز در این نشست مجازی سخن‌رانی کرده‌ است. او با نگرانی از وضعیت پناه‌جویان افغان در کشورهای اروپایی، گفته که کشورهای اروپایی به تعهدات خود در پیوند به بهبود وضعیت پناه‌جویان افغان عمل نکرده است.

شهرزاد اکبر افزوده است: «من روزانه پیام‌هایی از مردم به‌دست می‌آورم که تحت شرایط دشوار و بدون سرنوشت قانونی در کشورهای منطقه به‌سر می‌برند. زمانی که این مسائل واقع می‌شود، تأثیر آن تنها بر افرادی نیست که رنج می‌کشند؛ بل بر اعتماد کشورهایی که داد از حقوق بشر می‌زنند، نیز صدمه می‌زند.»

از سوی دیگر، شماری از پناه‌جویان افغان که پس از تسلط امارت اسلامی به کشورهای اروپایی پناه برده‌اند، نیز از برخورد دوگانۀ این کشورها در برابر پناه‌جویان خبر می‌دهند.

این پناه‌جویان می‌گویند به شهروندان اوکراین نسبت به افغان‌هایی که به‌طور غیرقانونی به کشورهای اروپایی مهاجرت کرده‌اند، ارجحیت داده می‌شود.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

محمدباسط، یک تن از پناه‌جویان افغان در آلمان، به سلام‌وطندار می‌گوید: «بعد از اتفاقات و بحران اوکراین، برخی مشکلات برای پناهنده‌گان افغان به‌خصوص کسانی که قبلاً به کشورهای آلمان و فرانسه آمده بودند، پیش آمده است؛ چون توجه بیش‌تر به اوکراینی‌ها بوده و پرونده‌های آن‌ها سرعت بیش‌تری پیدا می‌کند.»

اظهار خوشحا ، یک تن از پناه‌جویان افغان در فرانسه، نیز می‌گوید: «به مردم اوکراین خوب رسیده‌گی می‌شود. خانه و پول خیلی زود در اختیارشان قرار داده می‌شود. اما افغان‌هایی که به‌طور غیرقانونی آمده‌اند، خیلی کارهای‌شان کند پیش می‌رود.»

این بار نخست نیست که چه‌گونه‌گی برخورد کشورهای اروپایی با پناه‌جویان افغان واکنش‌برانگیز می‌شود. پیش از این نیز، نهادهای حقوق بشری از رفتار تبعیض‌آمیز کشورها در برابر پناه‌جویان انتقاد کردهاند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: