شماری از روستانشینان در جوزجان، میگویند که گسترش ویروس کرونا اقتصاد آنها را متأثر کرده است. آنها میگویند که با گسترش این ویروس، نتوانستند به کارهای شان رسیدگی کرده و نیازهای نخستین خانوادههای شان را تأمین کنند.
روستانشینان در جوزجان، میافزایند که روزهای قرنتین بر آنها سخت گذشته است؛ زیرا به دلیل تعطیلی و دوربودن از شهر، نتوانسته اند فرآوردههای شان را برای فروش به بازار ببرند.
شیرینگل، یکی از باشندگان روستای «ینگی اریغ» ولایت جوزجان که دورهی ابتلا به ویروس کرونا را سپری کرده است، میگوید که در روزهای همهگیری این ویروس، نتوانسته به گونهی درست به کارهای روزمرهاش رسیدگی کند.
این بانو میافزاید که همسرش راننده بود و با همهگیری کرونا و کاهش رفتوآمد مردم، کارش توقف کرده بود. «کرونا که آمد، روی همه مردم مخصوصاً روستانشینان تأثیرات بد گذاشت، همه بیکار بودند، خریدن ماسک و ضدعفونی نیز به مردم ما سخت تمام میشد. کار و غریبی نبود، روز گار ما بسیار بد شد، شهر نزدیک نبود، ما ضدعفونی و ماسک را نمیتوانستیم به زودی خریداری کنیم.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
داکتر فیضالله عظیمی، باشندهی روستای «قزانچی» جوزجان که حیوانهای خانگی را درمان میکند، میگوید که کرونا بیشتر از همه، روی زندگی و اقتصاد روستانشینان تأثیر منفی گذاشته است.
به گفتهی او، همهگیری کرونا باعث شد بیشتر روستانشینان که کشاورز بودند، نتوانند به کار شان رسیدگی کنند و فرآوردههای شان را برای فروش به بازار بفرستند. همین گونه، آنهایی که شغل آزاد داشتند، به دلیل قرنتین نتوانستند سر کار بروند.
فیضالله عظیمی، میافزاید: «…رانندگان در روستاها به خاطر فاصلهی بهداشتی کرونا نمیتوانستند بیشتر از سه تا چهار تن را سوار موتر کنند. گسترش یکبارگی کرونا، همه مردم مخصوصاً اقتصاد روستانشینان در جوزجان را متاثر کرد.»
صالحه، یک تن از پزشکان در جوزجان، با شکایت از تأثیرات منفی ویروس کرونا بر زندگی روستانشینان، میگوید: «مردم، مخصوصاً بانوان خیلی متضرر شدند، مردم در روستاها توان خرید ماسک و ضدعفونی را نداشتند. بیشتر مردم به کرونا مبتلا میشدند، کرونا بر اقتصاد مردم بیشتر در روستاها تأثیر کرد. روستانشینان که خودشان اقتصاد ضعیف دارند، آنان همهروزه نمیتوانستد به ماسک و ضدعفونی دسترسی داشته باشند.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
ذبیحالله، مدیر اجرایی ریاست زراعت جوزجان، میگوید روستانشینان برای این که به دارو و شفاخانه دسترسی نداشتند، بیشتر زیان دیده اند.
او میافزاید: «مردمانی که در قریهجات زندگی میکنند، کرونا بر اقتصاد آنان خیلی تأثیر کرده است، محصولات زراعتی شان را سر وقت به فروش رسانیده نتوانستند، به نسبت دوربودن راه به دارو و غذای کافی دسترسی نداشتند.»
بر اساس معلومات ریاست صحت عامهی جوزجان، از آغاز ماه دسمبر سال ۲۰۱۹ بیشتر از ۱۲ هزار مورد ابتلا به کرونا در این ولایت ثبت شده که از این میان ۱۰ هزار تن پس از بستریشدن صحتیاب شده و ۱۳۷ تن جان باخته است.