افکار بزرگ از یک ایدهی کوچک آغاز میشود؛ ایدهای که با علاقه و تلاش میتواند به حقیقت بپیوندد. جوانانی که برای رسیدن به اهداف شان، با چالشهای روزگار مبارزه کرده و سرانجام توانسته اند به موفقیت برسند.
سلاموطندار در این گزارش با سه جوانی که پهپاد ساخته اند، گفتوگو کرده است. این جوانان، میگویند که هدف شان از ساخت پهپاد پیشکشکردن ابزارهای کاربردی به جامعه است.
برکتالله اکبری ۲۳ساله، باشندهی کاپیسا، جوانی که با احمدشجاع اکبری، مشترک پهپادی ساخته اند، میگوید که پهپاد ساختهشده توسط آنها قابلیت پرواز را دارد.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
او، از تلاشهای خود برای ساخت ابزارهای بیشتر در آینده چنین میگوید: «فکر و اندیشهی این را ما از دوران کودکی داشتیم؛ زمانی که ما شروع به فعالیت کردیم تا این که از پروژهی p1، p2، p3 تا این که در p4 موفق به پرواز شدیم؛ البته این پروژه را در حدود پنج ماه تمام کردیم. پروژهای که در حال ساخت آن هستیم، طیارههای ۳۰ یا ۱۳۰ است؛ شبیهساز او را کوچکتر میسازیم که این میتواند قابلیت تصویربرداری را داشته باشد.»
احمدشجاع اکبری ۲۵ساله، دیگر باشندهی کاپیسا، میگوید که از همان سالهای کودکی، جرقهای از علاقه در وجودش روشن شده بود. کنجکاویاش او را به سمت دنیایی سوق داد که اکنون مسیر زندگیاش را شکل داده و تصمیم گرفت عمیقتر وارد این مسیر شود، بیشتر بیاموزد و رؤیای دوران کودکیاش را به واقعیت تبدیل کند.
او، میافزاید: «نظر به همین علاقهمندی، خواستیم برویم در انستیتیوت تخنیکی و مسلکی درس را فرا بگیریم. زمانی که یک مقدار آگاهی پیدا کردیم، رفتیم دنبال پرزهجات و امکاناتی که برای ساختن پهپاد لازم بود و آن را به دست آوردیم. کار را شروع کردیم و بالاخره به آرزویی که داشتیم، رسیدیم. در آینده هم تلاش داریم این را ارتقا بدهیم.»
پشتیبانی و تشویق میتواند نقش مهمی در انگیزهدهی به جوانان داشته باشد و منجر به اعتمادبهنفس بیشتر و دستآوردهای بزرگتر شود.
قلمیار، باشندهی پروان، یکی دیگر از گفتوگوشوندگان در این گزارش که برای پایاننامهی تحصیلی خود پهپاد ساخته است، میگوید که پهپاد ساختهشده توسط او قابلیت فیلمبرداری به گونهی زنده و ثبت تصویرها در فصلهای مشخص را دارد.
او، در بارهی نبود پشتیبانی از سوی خانواده، حکومت و نهادها چنین میگوید: «با وجود تمامی تلاشها، پس از تکمیل پروژه هیچ نوع حمایت و امتیاز از سوی حکومت یا نهادها دریافت نکردهام؛ از سوی خانواده هم در مسیر تحصیلی و دیگر ابعاد زندگی تا امروز هیچ حمایت نداشتهام. متأسفانه نبود حمایت مالی و منابع، باعث شد که برنامهای برای توسعهی این پروژه نداشته باشم و در آینده نیز قصد کار بیشتر در این بخش را ندارم.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
با این حال، روانشناسان، به این باور اند که شیوهی تربیتی خانوادهها نقش اساسی در پرورش خلاقیت و تواناییهای جوانان دارد. آنها، تأکید میکنند که پشتیبانی عاطفی و اجتماعی از سوی خانواده میتواند زمینه را برای پیشرفت، رشد فکری و افزایش انگیزهی جوانان، فراهم کند.
محمدالله، روانشناس، میگوید که تمرکز روی قدرتهای درونی نسبت به عاملهای بیرونی، میتواند سبب افزایش انگیزه در جوانان شود. «جوانان اگر تمرکز شان بالای عوامل درونی بیشتر باشد، با توانایی، تفکر، پیشرفت و تلاشهای خود شان میتوانند عوامل بیرونی مانند خلا در برابر شان را مدیریت کنند و راهی که پیش دارند را ادامه بدهند و از ناامیدیهای مطلق جلوگیری کنند.»
گفتنی است که این سه جوان با ساخت پهپاد نشان داده اند که بدون داشتن پشتیبان میتوان به اهداف بلند دست یافت و این اراده و فکر نو است که موفقیتهای بزرگ را رقم میزند.