شماری از دامداران در لوگر، میگویند که با کار در بخش دامداری و فروش محصولات گاوهای شان توانسته اند مشکلات اقتصادی خود را حل کنند.
احمدفواد، دامدار در شهر پلعلم، مرکز لوگر، میگوید که چندین گاو شیری دارد و با فروش شیر آنها به خوبی میتواند نیازهای خانوادهاش را تأمین کنند. او میافزاید: «روزانه ۲۰ لیتر شیر از گاوهایم به دست میآورم و از این طریق آن، نیازهای زندگیام را تأمین میکنم؛ یکی از گاوهایم جوان است که شیر زیادی میدهد؛ همین برایم خوب است.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
در لوگر، زنان همواره دوشادوش مردان در بخش دامداری کار میکنند و نشان میدهند که کار در این بخش تنها برای مردان خلاصه نمیشود؛ بل که زنان نیز میتواند در آن نقش پررنگی داشته باشند.
رحیمه، باشندهی یکی از ولسوالیهای دوردست لوگر، میگوید که دامداری تنها شغلی است که میتواند به رشد اقتصادش کمک کند. «بسیاری از زنان در این ولایت در بخش مالداری فعالیت دارند و از این طریق نیازهای خود را تأمین میکنند؛ این کار بسیار سودآور است.»
سارا، دیگر دامدار در لوگر، میگوید: «هر روز دهها کیلوگرم شیر از دامهای خود به دست میآوریم و آن را به بازار میبرم؛ هر کیلوگرم شیر میان ۲۵ تا ۲۷ افغانی به فروش میرسد.»
در سوی دیگر، عبدالبصیر شاهد، مسئول رسانههای ریاست زراعت، آبیاری و مالداری لوگر، میگوید که میزان علاقهمندی باشندگان این ولایت به نگهداری دامها و پرورش آن در مقایسه با گذشته بیشتر شده است. او میافزاید: «در پلعلم و ولسوالیهای لوگر هر روز حدود ۴۰ هزار لیتر شیر تولید میشود که مقدار از آن در سطح محلی پروسس میشود و مقدار دیگر برای پروسس به کابل فرستاده میشود؛ علاوه بر فارمهای دولتی، در ولسوالیها نیز دهها فارم برای نگهداری گاوها ساخته شده است.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
عبدالحفیظ، کارشناس امور دامداری در لوگر، میگوید که برای رشد دامداری در این ولایت نیاز است از دامداران پشتیبانی و مرکزهای پروسس شیر ایجاد شود. «اگر لبنیاتی که به دست میآید در لوگر به طور مناسب پروسس و سپس راههای فروش آن در کابل و سایر ولایتها جستوجو شود، تولیدات مالداران لوگر دوبرابر خواهد شد.»
دامداری، بخشی بزرگی از اقتصاد افغانستان را تشکیل میدهد و بسیاری از شهروندان به ویژه در بخشهای دوردست سرگرم کار در این بخش اند؛ اما نبود بازار برای فروش محصولات دامها، از چالشها در برابر فعالیت دامداران دانسته میشود.