شماری از مسئولان رسانه‌های محلی در ولایت‌ها با ابراز نگرانی می‌گویند که با روی‌کارآمدن امارت اسلامی افغانستان، محدودیت‌ها فراراه خبرنگاران محلی و کار رسانه‌یی بیش‌تر شده است.

آغاشیر منار، مسئول «رادیو سانگه/څانگه» در ولایت کندهار، به سلام‌وطندار می‌گوید که امارت اسلامی در بخش تهیۀ خبر با خبرنگاران هم‌کاری نمی‌کند و آن‌ها هفته‌ها برای گرفتن مصاحبه منتظر می‌مانند. او می‌افزاید گزارش‌های خبری که آماده می‌کنند، باید اجازۀ ریاست اطلاعات و فرهنگ این ولایت را داشته باشند.

شماری از مسئولان رسانه‌ها نیز از محدودیت‌های فراراه خبرنگاران زن در رسانه‌های محلی سخن می‌گویند. یک بانوی خبرنگار در بلخ که نخواست نامش گرفته شود، می‌گوید که به‌خاطر محدودیت‌های وضع‌شده بر خبرنگاران زن در بلخ به‌جز از یک گزارش‌گر میدانی دیگر هیچ خبرنگار زن در این ولایت به‌عنوان خبرنگار کار نمی‌کند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

او می‌افزاید: «ما در بلخ هیچ خبرنگار بانو نداریم، من تک خبرنگار بانو در بلخ هستم. این واقعاً یک معضل بزرگ است؛ در بلخی که یک زمانی ۱۰۰ تا ۱۵۰ خبرنگار و کارمند رسانه‌یی داشتیم.»

در همین حال، مسئول یکی از رادیوها در ولایت بامیان نیز می‌گوید که این محدودیت‌ها سبب حضورنداشتن زنان در سانه‌های این ولایت شده است.

از سویی هم، منصور راسخ، مسئول یکی از رادیوها در سرپل می‌گوید که مسئولان امارت اسلامی در این ولایت آن‌ها را از پخش موسیقی منع کرده است. او می‌‌افزاید که خبرنگاران زن در این ولایت با رعایت حجاب شرعی و اسلامی به کارشان ادامه می‌دهند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

با این همه، عبدالبصیر حق‌جو، مسئول یکی از رادیوهای محلی در بدخشان روایتی متفاوتی در پیوند به این موضوع دارد. حق‌جو می‌افزاید که امارت اسلامی به‌جز از حجاب، دیگر هیچ محدویتی بر خبرنگاران زن در این ولایت وضع نکرده است.

با این حال، مسرور لطفی، عضو فدراسیون خبرنگاران، محدودیت‌های وضع‌شده بر خبرنگاران محلی را یک واقعیت می‌داند. به باور آقای لطفی، برخوردهای دوگانه و سلیقوی در بیش‌تر موارد از جانب مسئولان امارت اسلامی در سطح محلی بر خبرنگاران و رسانه‌ها صورت می‌گیرد. او دلیل این برخوردها را نبود یک نظام/سیستم حقوقی می‌داند.

لازم به یادآوری‌ست که به تازه‌گی سازمان دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی دربارۀ وضعیت رسانه‌های محلی افغانستان گفته که امارت اسلامی رسانه‌های محلی در ولایت‌ها را به‌شدت محدود کرده است و بیش‌تر زنان نیز اجازۀ حضور در استدیوهای ولایت‌ها را ندارند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: