هم‌زمان با ۲۷ حوت، روز ملی خبرنگار، شماری از خبرنگاران که در یک سال‌ونیم پسین، کار شان در رسانه‌ها را از دست داده اند، می‌گویند که اکنون در وضعیت بد روانی و اقتصادی به سر می‌برند.

مریم اکبری، خبرنگار در یکی از رسانه‌های تصویری که بیش از هشت ماه پیش کارش را از دست داده است، می‌گوید که چندین بار به رسانه‌های مختلف درخواست کاری فرستاده؛ اما به دلیل وضع محدودیت‌های روزافزون در برابر فعالیت‌های رسانه‌ای زنان، از سوی این رسانه‌ها پذیرفته نشده است. مریم که در خانه‌ی کرایی زندگی می‌کند، می‌گوید: «من بسیار تلاش کردم تا این وظیفه را یافت کنم و از این طریق درس می‌خواندم، در تأمین هزینه‌ی زندگی با پدرم کمک می‌کردم. هنگامی که وظیفه‌ام را از دست دادم، این وضعیت بر من دشوار تمام شد. من به افسردگی شدید گرفتار شدم. بیش از یک ماه نزد روان‌درمان مراجعه می‌کردم. این یک چالش است که من به خاطر دختربودنم نمی‌توانم درس بخوانم و کار کنم.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

در همین حال، فریبا عباسی، خبرنگار دیگری که به دلیل متوقف‌شدن فعالیت رسانه‌ای که در آن کار می‌کرد، خانه‌نشین شده، می‌گوید که او تنها نان‌آور خانواده‌اش بود و با ازدست‌دادن کارش، از ناخوشی روانی و مشکل اقتصادی رنج می‌برد. فریبا که سه سال گرداننده‌ی برنامه‌های اجتماعی در یکی از رادیوهای خصوصی بوده است، می‌گوید: «در رسانه‌ای که من کار می‌کردم، هر روز یک محدودیت تازه در برابر دختران وضع می‌شد و بالاخره رسانه‌ی ما بسته شد. پس از آن به چندین رسانه درخواست کار دادم؛ اما خیلی واضح به من گفتند که به دلیل وضع محدودیت‌ها، قصد ندارند دختران را به کار جذب کنند.»

امان کاظمی، خبرنگار دیگری که به دلیل چالش‌های اقتصادی در رسانه‌اش، چهار ماه پیش کارش را از دست داده است، می‌گوید که دور‌شدن از کار رسانه‌ای، سبب شده که انگیزه و علاقه‌اش به فعالیت رسانه‌ای را از دست دهد و به کارهای دیگری روی بیاورد. او که نزدیک به چهار سال فعالیت خبرنگاری داشته است، می‌گوید: «وقتی کار می‌کردیم، با مشکلات زیادی روبه‌رو بودیم؛ از تهدید در برابر جان ما گرفته تا وضع محدودیت‌ها. با آن هم، ما کار می‌کردیم؛ ولی حالا بی‌کار شده‌ایم. هم‌اکنون، بزرگ‌ترین مشکلی که دارم، وضعیت بد اقتصادی است که بر روان من تأثیر منفی گذاشته است؛ از این وضعیت، آسیب بزرگی دیده‌ام که جبران‌شدنی نیست.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

این در حالی است که نهاد پشتیبان رسانه‌های آزاد افغانستان (نی)، با نگرانی از چالش‌ها در برابر کار رسانه‌ای در افغانستان، گفته که کار رسانه‌ای و خبرنگاری در افغانستان در حال بدترشدن است و صدها خبرنگار، به دلیل بسته‌شدن رسانه‌ها، کارهای شان را از دست داده اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: