شماری از باشندگان شهر مزارشریف، مرکز بلخ، از افزایش بهای زغال‌سنگ در این ولایت شاکی اند و می‌گویند که بهای این مواد سوختی امسال در مقایسه با سال‌های گذشته دو برابر شده است.

عبید و صفت‌الله، دو تن از باشندگان مزارشریف، به سلام‌وطندار می‌گویند که در بیش‌تر از یک سال گذشته توان اقتصادی مردم کاهش یافته و امسال هوا هم زودتر سرد شده است. آنان نگران اند که امسال زمستان دشواری را پیش رو خواهند داشت.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

عبید، می‌گوید: «زمستان امسال نسبت به سال‌های گذشته وقت‌تر آمده است و امسال پنج ماه فصل سرما را ما پیش رو داریم و متأسفانه کاری هم وجود ندارد. ما سال‌های پیش یک سیر زغا‌ل‌سنگ را ۴۰ یا ۴۵ تا ۵۰ افغانی می‌خریدیم، اما حالا این نرخ دو برابر شده است؛ یعنی ۹۰ تا ۱۰۰ افغانی یک سیر زغال را می‌خریم. اکنون متأسفانه کاری وجود ندارد، اقتصاد مردم هم ضعیف است، کسی توان خرید زغال را ندارد، پس به این اساس بسیار یک زمستان دشوار و یک زمستان سخت و سردی را ما تجربه خواهیم کرد.»

صفت‌الله، نیز می‌گوید: «ما سال‌های گذشته یک سیر زغال‌سنگ را به ۴۰ یا ۴۵ افغانی می‌خریدیم؛ اما امسال قیمت آن دو برابر شده است. متأسفانه در این یک سال که گذشتاندیم، اقتصاد مردم هم خیلی پایین آمده است و مردم مجبور اند به خاطر خرید زغال اقدام کنند و به خاطر نداشتن اقتصاد خوب فکر کنم این زمستان خیلی برای شان دشوار خواهد بود.»

در همین حال، سیدشاه رضا و رحمت‌الله، دو تن از زغال‌فروشان در شهر مزارشریف، می‌گویند که دلیل اصلی افزایش بهای زغال‌سنگ، افزایش مالیاتی است که وضع شده است. آنان می‌افزایند که فروشات شان نسبت به سال‌های گذشته کاهش چشم‌گیری یافته است.

سیدشاه رضا، می‌گوید: «حالا به حساب مشتری‌های غریب و بی‌چاره‌ی ما، نرخ بسیار بلند است، دلیلش همین است که امارت اسلامی مالیات را زیاد می‌گیرد. مالیات یک تُن زغال‌سنگ ۳۱۰۰ افغانی است.»

رحمت‌الله، نیز می‌گوید: «مردم توانایی خرید زغال‌سنگ را ندارند. ما از دولت خواهش‌مندیم که زغال را به کشورهای دیگر صادر نکند. از این طرف زغال می‌برند و از آن طرف برای ما پلاستیک روان می‌کنند؛ چیزی روان می‌کنند که ما هیچ استفاده کرده نمی‌توانیم، مالیه‌اش قیمت است، تیل قیمت است، ما می‌خواهیم که دولت جلو همین حساب و کتاب‌ها را بگیرد.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

با این حال، قدرت‌الله طارق، شهردار مزارشریف، می‌گوید که در پیوند به نرخ و نوا بازار آزاد است؛ اما با آن هم شهرداری مزارشریف برای تنظیم بهای زغال‌سنگ تلاش می‌کند.

این در حالی است که در بیش‌تر از یک سال گذشته، بی‌کاری به اوج آن رسیده و این موضوع سبب گسترش فقر در کشور شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: