مسئولان در فرماندهی امنیه‌ی کابل، تأیید می‌کنند که اخیراً با جمع‌آوری‌ افراد معتاد به مصرف مواد مخدر از سطح شهر کابل، میزان جرم‌های جنایى کوچک به ویژه دزدی‌‌ها، نسبت به سال پیش ۸۰ تا ۹۰ درصد کاهش یافته است. خالد زدران، سخن‌گوی فرماندهی امنیه‌ی کابل، به سلام‌وطندار می‌گوید: «اکنون، معتادان از تمام مناطق کابل جمع‌آوری شده اند و آزارواذیت مردم کم شده است. با جمع‌آوری معتادان، ۸۰ تا ۹۰ درصد جرم‌های کوچک کاهش یافته است. خواهش ما از خانواده‌ها این است افراد معتادی را که می‌شناسند، برای درمان به شفاخانه‌ها معرفی کنند.»

کابل، پایتخت افغانستان، پرنفوس‌ترین شهر این کشور است که در سال‌های پسین، با بیش‌ترشدن شمار افراد معتاد به مصرف مواد مخدر، میزان بالای جرم‌های جنایى را داشته است و شهروندان همواره با خطرهای جانی و مالی روبه‌رو بوده اند. در همین حال، شماری از پایتخت‌نشینان، با استقبال از جمع‌آوری افراد معتاد به مصرف مواد مخدر از سطح شهر، می‌گویند که این اقدام سبب ایجاد سهولت و راحتی خاطر آنان شده است. حمیدالله که در ساحه‌ی پل سوخته‌ی ناحیه‌ی ششم شهر کابل دکان میوه‌فروشی دارد، می‌گوید که پیش از جمع‌آوری افراد معتاد به مصرف مواد مخدر، آنان با استفاده از چاقو، عابران و باشندگان این محل را تهدید می‌کردند و وسایل شان را می‌گرفتند. او می‌افزاید: «جمع‌آوری معتادان کار بسیار خوب شده است. زمانی بود که از دکان ما مال‌ها و اجناس ما و موبایل‌های مردم را دزدی می‌کردند. در طول شب‌وروز، با مشکلات روبه‌رو بودیم به ویژه که از طرف شب مال‌ها و اجناس دکان‌داران را دزدی می‌کردند. مردم اکنون به راحتی گشت‌وگذار می‌کنند.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

افزون بر حمیدالله، فریما، دیگر باشنده‌ی کابل با ابراز خوش‌حالی، نیز می‌گوید که با جمع‌آوری افراد معتاد، نه تنها دزدی‌ها کاهش یافته؛ بل بخش‌هایی از پایتخت نیز تنظیف شده است. «قبلاً راه مردم را می‌گرفتند و با چاقو می‌زدند، موبایل‌های شان دزدی می‌شد و وسایل مردم را هم می‌بردند. از هنگامی که معتادان جمع‌آوری شده اند، منطقه هم بسیار پاک شده است.»

از سویی هم، محمدنبی احمدی، کارشناس امور اجتماعی، می‌گوید که یکی از عامل‌های افزایش ناامنی در سال‌های پیش در کابل، حضور گسترده‌ی معتادان بوده است. او می‌افزاید: «یکی از کارهایی که می‌تواند در این بخش مؤثر باشد، جمع‌آوری معتادان از سطح شهر است. بودن آن‌ها در جامعه منجر به سرقت و حتا کشته و زخمی‌شدن افراد می‌شود. به صورت تقریبی می‌توانم بگویم حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد جرم‌ها و سرقت‌های کوچکی که در شهر رخ می‌داد، به معتادان ارتباط داشت.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

گفتنی است که پیش از این، رهبری امارت اسلامی با صدور فرمانی کشت و تولید مواد مخدر را در کشور منع کرده است. بر اساس آمار، وزارت امور داخله تا کنون هزاران فرد معتاد به مصرف مواد مخدر را از سطح شهر کابل جمع‌آوری کرده و به مرکزهای درمانی ترک اعتیاد انتقال داده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: