آنتونی بلینکن، وزیر خارجۀ آمریکا هرچند جنگ داخلی را یکی از سناریوهای محتمل پس از بیرونشدن سربازان خارجی از افغانستان میداند، اما تأکید میکند که هیچ جناحی علاقهمند آغاز یک جنگ داخلی دیگر در این کشور نیست.
وزیر خارجۀ آمریکا این موضوع را در گفتوگو با شبکۀ خبری «سیانان» که متن آن از سوی این وزارتخانه منتشر شده، مطرح کرده است. بلینکن میگوید که مردم افغانستان جنگ داخلی را آغاز نمیکنند و در نهایت دولت افغانستان و طالبان نیز اقدام به چنین کاری نخواهند کرد. او تأکید میکند که همسایهگان افغانستان نیز علاقهمندی به این کار ندارند.
سلاموطندار را در یوتیوب دنبال کنید
از سویی هم، آنتونی بلینکن تصریح میکند همسایهگان افغانستان و کشورهای منطقه که در ۲۰ سال گذشته برخلاف آمریکا و ناتو، از درگیریها دور بودهاند، باید از نفوذ خود برای حل مسألۀ افغانستان کار بگیرند. به گفتۀ او، بیرونشدن سربازان آمریکایی از افغانستان بهمعنای قطع مناسبات و پشتیبانی آمریکا از افغانستان نخواهد بود.
- وزیر خارجۀ آمریکا: افغانستان با جنگهای داخلی روبهرو نخواهد شد
- آنتونی بلینکن: زمان خروج از افغانستان فرا رسیده است
- بلینکن: در زمان مناسب با ناتو یکجا از افغانستان بیرون میشویم
- آمریکا ۳۰۰ میلیون دالر به افغانستان کمک میکند
وزیر خارجۀ آمریکا میافزاید که این کشور همچنان به پشتیبانی دیپلماتیک از دولت و مردم افغانستان ادامه میدهد و متعهد به فراهمسازی کمکهای اقتصادی، توسعهیی، بشردوستانه و پشتیبانی از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان است. به گفتۀ او، بیش از ۳۰۰ هزار نیروی امنیتی افغانستان در جریان سالهای حضور آمریکا آموزش دیدهاند و این نیروها اکنون برای تأمین امنیت مبارزه میکنند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
آقای بلینکن نیز میگوید، اکنون بازیگران بیشتری در مسایل مربوط به افغانستان فعال هستند و او امیدوار است که این روند بهطور مثبت به پیش برود، اما آمریکا برای مقابله با هر سناریو آماده است.
این در حالیست که زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ وزارت خارجۀ آمریکا برای صلح افغانستان که به کمیتۀ روابط خارجی مجلس سنای این کشور فراخوانده شده بود، میگوید که پس از بیرونشدن سربازان آمریکایی، دو گزینه پیش روی افغانستان است.
به گفتۀ نمایندۀ ویژۀ وزارت خارجۀ آمریکا برای صلح افغانستان، این دو گزینه تفاهم سیاسی و جنگ طولانیست. خلیلزاد میافزاید که افغانستان باید از میان این دو گزینه یکی را انتخاب کند.
براساس آنچه اعلام شده است، سربازان آمریکایی و ناتو روند بیرونشدنشان از افغانستان را در اول می آغاز میکنند و انتظار میرود تا ۱۱ سپتامبر امسال همه سربازان خارجی از افغانستان بیرون شوند.