نتیجه‌ی کانکور سال ۱۴۰۲، پیش از چاشت دوشنبه، ۱۳ سنبله، در مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت با حضور مقام‌های امارت اسلامی از جمله عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، اعلام شد.

محمود فرزند عبدالجمیل از ولایت فراه با کسب ۳۵۹.۱۶۱۱ نمر‌ه، مقام نخست کانکور امسال را به دست آورده و به رشته‌ی طب دانش‌گاه طبی کابل راه یافته است. مسئولان می‌گویند که از میان در حدود ۸۴ هزار اشتراک‌کننده‌ی پسر در کانکور امسال، بیش از ۷۸ هزار و ۵۰۰ تن آنان به دانش‌گاه‌های کشور راه یافته اند.

عبدالباقی حقانی، سرپرست اداره‌ی ملی امتحانات، در سخن‌رانی‌اش در مراسم اعلام نتیجه‌ی کانکور می‌گوید که امسال شمار راه‌یافتگان به دانش‌گاه‌ها افزایش یافته و تلاش شده است تا کسی بی‌نتیجه نماند.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

او می‌افزاید: «۸۴ هزار و ۲۳۴ تن در کانکور امسال اشتراک کرده اند؛ این نشان می‌دهد که امکانات و سهولت‌ها درست بوده است. در مجموع، شمار کامیاب‌ها امسال ۷۸ هزار و ۵۱۱ تن است و در مؤسسات تحصیلات عالی، ۲۴ هزار و ۳۳۶ تن کامیاب شده اند.»

سرپرست اداره‌ی ملی امتحانات، هم‌چنان می‌‌گوید که ۲۷۵۵ تن امسال در نهادهای تحصیلی نیمه‌عالی کامیاب شده اند. او تأکید می‌کند که دانش‌گاه‌های خصوصی امسال ظرفیت پذیرش بیش از ۳۱ هزار دانش‌جو را دارد.

در همین حال، دوم‌نمره و سوم‌نمره‌ی عمومی کانکور امسال با خرسندی از اعلام نتیجه‌ی کانکور ۱۴۰۲، می‌گویند که به گونه‌ی شبانه‌روزی برای رسیدن به این نتیجه تلاش کرده‌ اند.

عباس فرزند محمدغنی از ولایت کابل با کسب ۳۵۷.۴۷۵۹ نمره، مقام دوم و عبدالباعث فرزند محمدنذیر نیز از ولایت کابل با کسب ۳۵۵.۷۹۰۷ نمره، مقام سوم کانکور امسال را به دست آورده و هر دو به رشته‌ی طب دانش‌گاه طبی کابل راه یافته اند.

دوم‌نمره‌ی کانکور امسال به سلام‌وطندار می‌گوید: «برای کانکور بیش‌تر از یک سال آمادگی گرفته بودم و دور از خانواده‌ام در یک وضعیت اقتصادی نه‌چندان خوب، درس خوانده‌ام.»

سوم‌نمره‌ی کانکور امسال، نیز می‌گوید: «زیاد تلاش کرده و شبانه‌روزی درس خوانده‌ام؛ حتا شب‌هایی بوده که ۱۲ تا ۱۳ ساعت درس خوانده‌ام. خیلی راضی هستم از این که در رشته‌ی دل‌خواهم کامیاب شده‌ام.»

در سوی دیگر، دخترانی که امسال از سپری‌کردن کانکور محروم شده اند، با اندوه می‌گویند که قرار بود امروز آنان نیز یک پله به موفقیت‌های شان نزدیک‌تر شوند؛ اما به این آرزوی شان نرسیده اند.

ملکه که کم‌ازکم یک سال به هدف راه‌یافتن به دانش‌گاه طبی کابل و سپری‌کردن کانکور درس خوانده است، می‌گوید که امروز یک بار دیگر خودش را «بی‌اهمیت» احساس کرده است.

او می‌افزاید: «جگرخون هستم، چندین ماه آمادگی کانکور خواندم، کورس‌ها بسته شدند و ۸۰ درصد آماده و مطمئن بودم که در رشته‌ی طب دانش‌گاه طبی کابل کامیاب می‌شوم. وضعیتم بد است از این که امروز قرار بود نتیجه‌ی ما هم اعلام شود؛ اما نشد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

همین گونه، پروانه، دیگر دانش‌آموزی که قرار بود امسال در کانکور شرکت کند، نیز می‌گوید که در هر کانکور آزمایشی، دست‌کم ۳۳۰ نمره می‌گرفت و امید داشت پزشک شود.

او می‌افزاید: «در آزمون‌های آزمایشی کانکور ۳۳۰ نمره می‌گرفتم و دو سال تمام برای کانکور آمادگی گرفتم. از این که خیلی لایق بودم، امید داشتم که در کانکور امتحان بدهم، به دانش‌گاه طبی کابل راه می‌یابم. امتحان نگرفتند و مرا خیلی بی‌انگیزه کردند.»

با این همه، مسئولان اداره‌ی ملی امتحانات، می‌گویند که در نتیجه‌ی کانکور امسال تلاش شده است که کسی بی‌نتیجه نماند و به کسانی که در رشته‌ی دل‌خواه شان کامیاب نشده اند، شانس دوم داده می‌شود تا در رشته‌ی دل‌خواه به دانش‌گاه‌های خصوصی پذیرفته شوند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: