عبدالغنی، یکی از کشاورزان در بادغیس است. او می‌گوید که ام‌سال ده‌ها جریب زمین کشاورزی‌اش را گندم، جو، پالیز و کُنجد کاشته بود؛ اما به‌دلیل خشک‌سالی هیچ حاصلی نگرفته است.

عبدالغنی می‌افزاید که بیش از ۳۰ سال است در مربوطات شهر قلعۀنو، مرکز بادغیس سرگرم کشاورزی‌ست و هیچ‌گاهی با چنین وضعیت ناامیدکننده روبه‌رو نشده و زنده‌گی دشواری نداشته است.

از سویی هم، برخی از آگاهان امور کشاورزی در بادغیس از وضعیت پیش‌آمده برای کشاورزان در این ولایت ابراز نگرانی می‌کنند و از مسئولان امارت اسلامی و نهادهای کمک‌کننده می‌خواهند که به کشاورزان کمک کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

شمس‌الحق شمس، استاد دانشگاه و از آگاهان امور کشاورزی می‌گوید، «در طی سال جاری به نسبت خشک‌سالی‌های پی‌درپی محصولات کشاورزان در بادغیس شدیداً کاهش یافته است. وظیفۀ دولت این است که کشاورزان را کمک بکنند، هم‌چنان در کنار دولت مؤسسات خیریه هم باید به کشاورزان کمک کنند.»

در همین حال، عبدالعلیم ساجد، آمر امور زراعتی ریاست زراعت و مالداری بادغیس می‌گوید که ام‌سال به‌دلیل خشک‌سالی، ۹۵ درصد فرآورده‌های کشاورزی کشاورزان در این ولایت کاهش یافته است.

به گفتۀ آقای ساجد، توزیع تخم‌های اصلاح‌شدۀ بذری، ساخت باغ‌های مثمر و گسترش کشت زعفران از برنامه‌هایی‌ست که این اداره به پشتی‌بانی از کشاورزان در پیش دارد.

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

براساس گفته‌های مسئولان ریاست زراعت و مالداری بادغیس، نیازمندی‌های سالانۀ باشنده‌گان این ولایت بیش از ۱۰۰ تُن غله بوده است، اما ام‌سال به‌دلیل خشک‌سالی به ۳۱ تُن خواهد رسید که این نمی‌تواند حتی نیمی از نیازمندی‌های مردم را رفع کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: