عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی میگوید که در روند صلح، صدای شهروندان کشور شنیده و دیدگاهها و پیشنهادهایشان در نظر گرفته میشود.
آقای عبدالله این سخنان را به روز چهارشنبه، اول دلو/بهمن، در برنامۀ گشایش کمیسیون جامعۀ مدنی شورای عالی مصالحۀ ملی بیان کرده است.
او تأکید میکند که شهروندان افغانستان مطمین باشند که در گفتوگوهای دوحه، دیدگاهها و خواستهایشان در نظر گرفته خواهد شد. به گفتۀ آقای عبدالله، نظارت جامعۀ بینالمللی و دیگر نهادهای بینالمللی میتواند نقش موثر در روند گفتوگوها و تحقق خواستهای شهروندان کشور داشته باشد.
رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی تأکید میکند که به هر اندازه که صدای شهروندان شنیده شود و دیدگاهها و پیشنهادهای آنان در نظر گرفته شود، «ما زودتر به هدف حقیقیمان که همانا صلح سراسری و پایدار در کشور است، میرسیم.»
از آغاز دور دوم گفتوگوها صلح میان هیأتهای دولت جمهوری افغانستان و طالبان در دوحه یازده روز میگذرد، اما هیأتهای دو طرف تنها سه نشست را برای توحید آجندای گفتوگوهای بینالافغانی صلح برگزار کردهاند. رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی در واکنش به این کندکاری از دو طرف خواسته است که برای به نتیجه رسیدن این روند، کارهایشان را بیشتر سرعت بدهند.
رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی گشایش کمیسیون جامعۀ مدنی شورای عالی مصالحۀ ملی را گام ارزنده برای تسریع فعالیتهای این شورای میداند و بر موثریت فعالیت این کمیسیون و دیگر کمیسیونهای شورای عالی مصالحۀ ملی تأکید میکند.
حمیرا ثاقب، رئیس کمیسیون جامعۀ مدنی شورای عالی مصالحۀ ملی میگوید که کمیسیونها میتوانند برای ایجاد ارتباط معنادار و پیوسته میان شهروندان، نهادهای جامعۀ مدنی و سایر گروههای فعال اجتماعی با شورای عالی مصالحۀ ملی نقش مهم ایفا کنند.