شماری از آموزگاران و کارمندان صحی زن، امروز در یک نشست خبری در کابل، با صدور قطعنامهیی خواستار پرداخت معاششان از سوی امارت اسلامی و همکاری جامعۀ جهانی در بخش زنان شدند. در این قطعنامه آمده است که آموزگاران و کارمندان صحی زن، از سه ماه به اینسو معاش دریافت نکردهاند.
جمیله صافی، آموزگار در کابل، با خوانش قطعنامۀ این نشست میگوید که اگر معاشهایشان پرداخت نشود، نمیتوانند به مکتب حاضر شوند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
بانو صافی میگوید، «معلمان و کارمندان صحی زن در بخش عرضۀ خدمات عامه نقش مهمی را ایفا میکنند. بدون حضور این دو قشر مهم جامعه، ادامۀ روند تعلیم و تربیه و عرضۀ خدمات صحی به اسرع وقت ناممکن میباشد و یکی از مشکلات بزرگ فراراه معلمان کشور، پرداختنشدن معاشاتشان میباشد که از سه ماه به اینسو معاشاتشان را دریافت نکردهاند و دشوار است که در این شرایط به مکاتب حاضر شوند.»
- «آموزگاران زن به رسم اعتراض در کنار دانشآموزان دختر فعالیت مکتبها را از سر گیرند»
- خانهیی که با پسانداز دو دهه آموزگاری آباد شده بود، در جنگ تخریب شد
- اعتراض آموزگاران حقالزحمه در هرات به دلیل پرداختنشدن حقوقشان
در قطعنامه همچنان آمده است، زنانی که در بخش صحت فعالیت دارند، نیز معاشهایشان را دریافت نکردهاند و در بیسرنوشتی بهسر میبرند.
در قطعنامه نوشته شده است براساس آمار وزارت صحت، هماکنون در مجموع ۱۳ هزار و ۶۶۶ کارمند زن در بخش صحت در سراسر کشور سرگرم خدماترسانی به شهرونداناند که از این میان ۸ هزار و ۴۱۶ تن آنان معاش ماهانۀ خود را از بانک جهانی دریافت میکردند. اما از سه ماه به اینسو معاشهایشان را دریافت نکردهاند و در بیسرنوشتی بهسر میبرند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
با این حال، بلال کریمی، عضو کمیسیون فرهنگی امارت اسلامی میگوید که به زودترین فرصت معاشهای آموزگاران و کارمندان صحی پرداخت میشود.
پس از به قدرترسیدن طالبان در کشور، بیشتر زنانی که در بخشهای مختلف فعالیت داشتند، خانهنشین شدهاند و تاکنون نهتنها که معاشهایشان پرداخت نشده است، سرنوشت روشنی هم ندارند.