یک کارخانه‌ در ولایت جوزجان، روزانه ۱۲ تُن روغن کنجد و پنبه‌دانه تولید می‌کند. بازمحمد، مسئول این کارخانه، به سلام‌وطندار می‌گوید که در کارخانه‌اش روزانه به گونه‌ی میانگین میان ۱۲ تا ۱۳ تُن روغن کنجد تولید و پس از بسته‌بندی، به ولایت‌ها و حتا به بیرون از کشور صادر می‌شود.

به گفته‌ی او، با ایجاد این کارخانه برای ۴۰ تن زمینه‌ی‌ کار فراهم شده است و تلاش می‌شود که ظرفیت کاری این کارخانه سه برابر شود. او می‌گوید که دستگاه‌های تولید روغن کنجد و پنبه‌دانه از کشور چین و ولایت کندز خریداری شده‌ است.

بازمحمد، می‌افزاید: «این ماشین‌ها را که می‌بینید، اولی را از چین آرودند که انتقال آن سه ماه طول کشید و یک سال از نصب آن می‌گذرد و ماشین‌‎هایی هم است که از کندز خواستیم و ماشین دیگری تازه آمده در حال نصب است که هر کدام شان وظایف جداگانه دارند. روغن کنجد، روغن زغر و پنبه‌دانه را می‌کشند و پس از فیلتر آن را به بشکه‌ها گرفته بازار می‌بریم.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

از سویی هم، شماری از کارگران این کارخانه می‌گویند که با کار در این کارخانه، چرخ اقتصاد خانواده‌های شان را می‌چرخانند و از این راه امرار معاش می‌کنند.

محمدکریم، یک تن از کارگران این کارخانه، می‌گوید: «اول وضعتیم بسیار خراب بود، حال خیلی خوب شده است. کودکانم در مکتب و مدرسه درس می‌خوانند، از زمانی که به این کار آمده‌ام، وضعیتم خوب شده است.»

در همین حال، مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری جوزجان، می‌گویند که ایجاد این گونه کارخانه‌ها فرصت‌های بهتر شغلی را برای باشندگان این ولایت فراهم و از مهاجرت‌های غیرقانونی نیز جلوگیری می‌کند.

عبادالله انصار، رییس زراعت، آبیاری و مالداری جوزجان، می‌گوید که ایجاد این گونه کارخانه‌ها کشاورزان را بیش‌تر از پیش علاقه‌مند کشت و کار می‌کند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

رییس زراعت جوزجان، از سرمایه‌داران می‌خواهد که با گشایش این گونه کارخانه‌ها، در قسمت رشد تولیدات وطنی کمک کنند.

عبادالله انصار، می‌افزاید: «پس از این کشت و زراعت مردم در خانه نمی‌ماند، پنبه را در بازار می‌فروشند و پنبه‌دانه را در کارخانه می‌فروشند. کنجد و زغر را هم می‌آورند و در کارخانه می‌دهند. تاجران و سرمایه‌داران باید دست به کار شوند و اقدام به ایجاد کارخانه‌ها کنند.»

با این همه، شماری از کارشناسان مسائل اقتصادی، نیز گشایش چنین کارخانه‌های تولیدی را پس از تحولات پسین سیاسی و نظامی، منتج به روحیه‌ی مثبت و برخلاف تصورات می‌دانند و می‌گویند که این خود اثرهای مثبت را در قبال دارد.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: