وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث حکومت سرپرست، از نهادهای امدادرسان بیرونی می‌خواهد که برای پیش‌گیری از افزایش تلفات انسانی ناشی از سیلاب‌های چند روز پسین، به آسیب‌دیدگان سیلاب‌‌ها در ولایت‌ها، کمک‌ فوری کنند.

این وزارت، در نشست اضطراری که روز گذشته با نمایندگان شماری از نهادهای امدادرسان داشته، این موضوع را مطرح کرده و افزوده که در سیلاب‌های چند روز پسین، ۲۳ ولایت به گونه‌ی جدی آسیب دیده اند.

محمد عبدالله‌جان سایق، سخن‌گوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، به سلام‌وطندار می‌گوید که در نتیجه‌ی سرازیرشدن سیلاب‌های چند روز پسین، ۷۰ تن کشته و ۵۶ تن دیگر زخمی شده اند.

او می‌افزاید: «تقریباً ۷۰ تن کشته و ۵۶ تن زخمی شدند؛ ۲۶۲۷ خانه‌ به گونه‌ی کلی و قسمی تخریب شده است؛ چهار مکتب هم تخریب شده. دو هزار و ۱۷ رأس مواشی هم تلف شده است؛ ۹۵ هزار و ۸۶۱ جریب زمین کشاورزی نیز از بین رفته است.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در نشست روز گذشته‌ی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، نمایندگانی از UN-OCHA، IOM, UNCHR, WFP, DRC حضور داشتند و بر ادامه‌ی کمک‌های شان به آسیب‌دیدگان سیلاب‌ها تعهد سپردند. قرار است این نهادها در بخش‌های ارائه‌ی کمک‌های بهداشتی، نقدی، غذایی، تهیه‌ی آب آشامیدنی و سرپناه، به آسیب‌دیدگان هم‌کاری کنند.

در سوی دیگر، دفتر هم‌آهنگ‌کننده‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه‌ی سازمان ملل متحد (اوچا) در افغانستان، به تازگی اعلام کرده که در بارندگی‌های پسین در افغانستان بیش از یک هزار و ۲۰۰ خانواده آسیب دیده اند و ۱۰۰۰ خانه‌ی مسکونی و ۶۳ هزار جریب زمین نیز تخریب شده ‌است.

در همین حال، شماری از آسیب‌دیدگان سیلاب‌های چند روز پسین، از نرسیدن کمک‌ها و بی‌سرپناه‌ماندن شان شکایت دارند.

بسم‌الله، باشنده‌ی غزنی، می‌گوید: «ساعت ۱۱:۰۰ شب بود که خانه‌ی ما پایین آمد؛ در پهلویش یک مهمان‌خانه هم بود که فرو ریخت؛ توان ساخت دوباره‌ی آن را نداریم که بسازیم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

شیخ‌محمد، باشنده‌ی ولسوالی وزی زدران پکتیا که پنج تن از نزدیکانش را در سیلاب‌های چند روز گذشته از دست داده است، می‌گوید که دیگر نزدیکانش که از سیلاب‌ها نجات‌ یافته اند، اکنون به سرپناه نیاز دارند.

او می‌افزاید: «نیمه‌شب خانه بالای آنان فرو ریخت؛ یک مرد با سه پسر و یک دخترش زیر آوار شدند، خانم و دو پسر دیگرش زخمی شدند؛ مردم محل آمدند برای شان کمک‌ کردند؛ این‌ها اکنون جایی برای زندگی و سرپرست خانواده ندارند.»

سید‌ضیا، دیگر باشنده‌ی غزنی نیز، می‌گوید: «در بارش‌های اخیر خیلی خانه‌ها فرو ریخت؛ خانه‌ی ما هم فرو ریخت؛ ما در ریاست مبارزه با حوادث عریضه کردیم؛ خانه را سروی کردند؛ هنوز کمک نشده.»

گفتنی‌ است که سال گذشته نیز رویدادهای طبیعی، تلفات و زیان‌های هنگفت مالی به باشندگان شماری از ولایت‌ها وارد کرد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: