مسئولان محلی و امنیتی امارت اسلامی برای غور در سفری که روز گذشته به منار جام این ولایت داشته، از ایجاد یک قطعۀ محافظتی ۳۰ نفری برای تأمین امنیت این منار خبر داده‌اند. آنان با ابراز نگرانی از وضعیت بد منار جام گفته‌اند که اگر نهادهای ملی و بین‌المللی به‌ویژه سازمان یونسکو برای بازسازی این منار توجه جدی نکنند،‌ گواه فروپاشی آن خواهند بود.

مولوی‌ احمدشاه دین‌دوست،‌ والی امارت اسلامی برای غور که روز گذشته از منار جام دیدن کرده است، می‌گوید: «ما تا ۵۰ متری منار بالا رفتیم و ما آثاری از فروپاشی را مشاهده کردیم و در صورتی که توجهی نشود، این منار فرو خواهد پاشید.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

از سویی هم، مولوی عبدالحی زعیم، رئیس اطلاعات و فرهنگ امارت اسلامی برای غور، با انتقاد از مسئولان دولت پیشین می‌گوید که هیچ توجهی برای بازسازی منار جام نشده و جریان سیلاب‌های موسوی و روی‌دادهای طبیعی سبب شده است تا این منار به سمت هریرود کج شود.‌ به گفتۀ او، بیش‌تر تزیینات بدنۀ این منار از بین رفته است و اگر دیوارهای محافظتی در مسیر رودخانۀ منار جام ایجاد نشود، در آیندۀ نزدیک از بین خواهد رفت.

در همین حال، مولوی احمدالله لبیب،‌ فرمانده امنیۀ امارت اسلامی برای غور از ایجاد یک قطعۀ محافظتی ۳۰ نفری برای تأمین امنیت منار جام این ولایت خبر می‌دهد. او می‌گوید که یک تیم ۲۰ نفری را در منار و یک تیم ۱۰ نفری دیگر را در منطقۀ «الله‌یار» در مسیر منار جام ایجاد کرده‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

منار جام پس از قطب منار در دهلی نو، پایتخت هند دومین و بلندترین منار خشتی جهان با ارتفاع ۶۳ متر است. این منار در سال ۲۰۰۲ ثبت سازمان یونسکو و در دسامبر ۲۰۲۰ ثبت میراث‌های فرهنگی جهان اسلام شد.

سازمان یونسکو سال گذشته اعلام کرد که برای بازسازی منار جام مبلغ ۲ میلیون دالر را اختصاص داده؛ اما هنوز کوچک‌ترین کاری برای حفاظت و بازسازی این منار صورت نگرفته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: