ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجهٔ ایالات متحدۀ آمریکا، روز گذشته در یک نشست خبری گفته است که اگر امارت اسلامی فرمان اخیرش دربارۀ زنان و دختران افغانستان را تغییر ندهد، دولت آمریکا فشارها بر آن‌ها را افزایش خواهد داد.

خبرگزاری رویترز به نقل از سخنگوی وزارت خارجهٔ آمریکا گزارش داده است که این کشور در کنار کشورهای دیگر، برای اعمال فشار بر امارت اسلامی اقدام خواهد کرد.

ند پرایس گفته است: «ما دربارۀ این موضوع مستقیماً با امارت اسلامی حرف زدیم. اگر [این تصمیم‌ها] تغییر نخورد، از امکاناتی که در اختیار داریم، استفاده خواهیم کرد.»

این در حالی‌ست که امارت اسلامی با روی‌کارآمدنش محدودیت‌هایی بر زنان و دختران افغانستان وضع کرده است. امارت اسلامی در بیش از هشت ماه گذشته مانع کار زنان و آموزش دختران دوره‌های متوسط و لیسه شده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

در تازه‌ترین مورد، شنبۀ هفتۀ جاری وزارت امر به معروف و نهی از منکر فرمانی را دربارۀ حجاب زنان صادر کرد. بر بنیاد این فرمان، از این پس تمامی زنان باید حجاب را رعایت کنند و در صورت تخلف، مردان خانوادۀ آنان مجازات می‌شوند.

در این فرمان «چادری و حجاب سیاه» از نمونه‌های حجاب ذکر و تأکید شده که بهتر است زنان تنها در صورت نیاز از خانه بیرون شوند. در عین حال و براساس این فرمان، کارمندان زن در نهادهای دولتی در صورت رعایت‌نکردن حجاب برکنار می‌شوند.



این فرمان امارت اسلامی واکنش‌های گستردۀ داخلی و خارجی، از جمله نماینده‌گان دولت آمریکا را به‌دنبال داشته است. سخنگوی وزارت امور خارجۀ آمریکا در این نشست افزوده است: «ما با متحدان و هم‌کاران نزدیک خود در این باره مشوره کرده‌ایم. گام‌هایی را برای افزایش فشار بر امارت اسلامی برخواهیم داشت تا در تصمیم‌های خود تجدید نظر کند و به آن‌چه وعده داده است، عمل کند.» او دربارۀ نوعیت فشارها بر امارت اسلامی توضیحی نداده است.

ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژۀ سازمان ملل متحد برای بررسی وضعیت حقوق بشر در افغانستان، هم گفته است که امارت اسلامی با این فرمان گام‌به‌گام حقوق بشری زنان را با ایجاد محدودیت‌هایی در زمینۀ آموزش، حرکت، اشتغال و زنده‌گی عمومی، محو می‌کند. او گفته است که باید عواقبی برای نقض حقوق بشر وجود داشته باشد و زمان آن است که جامعۀ بین‌المللی اقدام کند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، نیز از این تصمیم ابراز نگرانی کرده و از امارت اسلامی خواسته است که به وعده‌های خود به زنان و دختران افغانستان و تعهدات‌شان براساس قوانین بین‌المللی حقوق بشر، عمل کنند.

هیدر بار، معاون مدیر بخش زنان دیده‌بان حقوق بشر، نیز به این فرمان واکنش نشان داده است. او گفته که هدف از این تصمیم، حذف زنان و دختران از زنده‌گی عمومی‌ست.

معاون مدیر بخش زنان دیده‌بان حقوق بشر، افزوده است که این تصمیم امارت اسلامی «زنان و دختران را بدون خودمختاری، دارایی خویشاوندان مردشان می‌سازد.» او تأکید کرده است که نحوۀ پاسخ جهان به این اقدامات، بر حقوق زنان در همه جای کرۀ زمین تأثیر دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: