Asset 1SWN

نگرانی مجلس نماینده‌گان از غارت گنجینۀ طلایی باختر

rahmani-770x433

مجلس نماینده‌گان با نگرانی می‌گوید، گنجینۀ طلایى باختر که پشتوانۀ پول افغانستان است، در معرض خطر قرار دارد.

میررحمان رحمانی، رئیس مجلس نماینده‌گان و برخى از اعضاى این مجلس در نشست عمومی امروز (چهارشنبه، هشتم دلو/بهمن) شان نگرانى مى‌کنند و می‌گویند، گنجینۀ طلایى باختر که پشتوانۀ پول افغانستان است، در معرض خطر قرار دارد و هیچ ضمانتى وجود ندارد که از طریق میدان‌هوایی بین‌المللی حامد کرزی به بیرون از کشور قاچاق نشود.

آقای رحمانی تأکید می‌کند که گنجینۀ طلایى باختر باید به یکى از کشورهاى معتبر به گونۀ امانت انتقال داده شود؛ زیرا به گفتۀ او، بانک مرکزى مورد اعتماد نیست.

اما ریاست‌جمهوری از اظهارات رئیس مجلس نماینده‌گان و اعضای این مجلس دربارۀ مصون‌نبودن گنجینۀ طلایی باختر ابراز تأسف کرده و آن را غیرمسئولانه خوانده است. ارگ ریاست‌جمهوری گفته است که پیشنهاد انتقال و سپردن سرمایۀ ملی به یک کشور دیگر غیرمسئولانه و خلاف منافع ملی‌ست.

در خبرنامۀ ارگ ریاست‌جمهوری از رئیس و اعضای مجلس نماینده‌گان خواسته شده است که در ارتباط به مسائل ملی مسئولانه ابراز نظر کنند و ذهنیت مردم را منحرف نسازند.

در خبرنامۀ ارگ آمده است: «این گنجینه گران‌بها ملکیت مردم با افتخار افغانستان است و حکومت جمهوری اسلامی افغانستان به شمول نیروهای دلیر امنیتی و دفاعی، از آن حفاظت خواهند کرد.»

گنجینۀ باختر پس از یک سفر سیزده‌ساله برای نمایش در ۱۳ کشور با ۳۵۰ میلیون افغانی عواید به کشور برگردانیده شده ‌است. این گنجینه، یکی از بزرگ‌ترین گنجینه‌های طلایی جهان باستان دانسته می‌شود که ۴۲ سال پیش در منطقۀ «طلاتپه» در شمال شهر شبرغان، مرکز ولایت جوزجان کشف شد.

این گنجینه زیورات طلایی ا‌ست که از یک گورستان شاهی که هفت جسد با هزاران قطعه طلا تزیین شده بودند، به‌دست آمد. گنجینۀ باختر شکوه و جلال و زنده‌گی مرفه و ثروت‌مند کوشانیان را نشان می‌دهد که اجساد اشرف‌زاده‌گان‌شان را با هزاران قطعۀ نفیس طلایی دفن می‌کردند.

این گنجینه با بازمانده‌های باستانی تپۀ آی‌خانم تخار، زرگران بلخ و بگرام کابل در جریان سیزده‌سال در ۲۴ موزیم در ۱۳ کشور به نمایش گذاشته شدند که ۳۵۵ میلیون افغانی عواید به هم‌راه آورده است.

حکومت گنجینۀ باختر را حدود ده ماه پیش به کشور برگرداند تا برای نمایشگاه مشترک راه ابریشم با کشورهای منطقه آماده‌گی بگیرد و نیز بازمانده‌های باستانی دوره‌های بودایی، اسلامی و سایر تمدن‌ها را برای نمایش به بیرون از افغانستان آماده و انتقال بدهد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
اخبار و تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام