معاون دوم ریاستجمهوری میگوید که گروه طالبان با اصرار بیجا، مذاکرات بینالافغانی را به بنبست کشاندهاند و قرآن و سنت را بهعنوان مبنای حل اختلافات قبول ندارند.
سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری امروز شنبه، نوزدهم میزان، در یک نشست خبری گفت، با آنکه دولت افغانستان برای حل اختلافات به میان آمده در مذاکرات صلح، قرآن و سنت را پیشنهاد کرده است، اما طالبان آن را بهعنوان اساس و مبنای مذاکرات قبول ندارند.
او افزود که قبول نکردن سنت و شریعت بهعنوان مبنای حل اختلافات از سوی گروه طالبان نشان میدهد که حکومت افغانستان در شریعتمداری و دینداری، «صادقتر» از گروه طالبان است.
او تأکید کرد که منطق ادعای جهاد طالبان به پایان رسیده است و در گذشته نیز این ادعا غیرواقعی و توجیهی برای ادامۀ خشونت بوده است.
محمد معصوم ستانکزی، رئیس هیات مذاکره کنندۀ حکومت افغانستان یک روز پیش در صفحه توییترش نگاشته بود که امیدوار است مذاکرات بینالافغانی در روشنی قرآن و سنت نتیجۀ مطلوبی برای مردم داشته باشد.
رئیس هیأت مذاکرهکنندۀ دولت افغانستان نوشته بود که هیچکسی نمیتواند مانع ارادۀ مردم برای برقراری صلح شود.
سید اکبرآغا، عضو پیشین گروه طالبان به سلاموطندار میگوید که این گروه پیشبرد مذاکرات بر اساس قرآن و سنت را قبول ندارند و تنها موافقتنامۀ صلح با امریکا را مبنای مذاکرات و حل اختلافات در جریان مذاکرات میدانند.
حدود یک ماه از مراسم گشایش مذاکرات مستقیم دولت افغانستان و طالبان در دوحه میگذرد. هیأتهای مذاکرهکنندۀ دو طرف در این مدت نتوانستهاند روی موارد اختلافی به توافق برسند.