مسئولان در آمریت معارف ولسوالی دشت‌قلعه‌ی تخار، از آغاز کار بازسازی مکتبی به نام «النگ» در این ولسوالی، خبر می‌دهند. آنان می‌افزایند که ۲۰ سال از تأسیس این مکتب می‌گذرد و ۱۵۰۰ دانش‌آموز پسر و دختر دارد که بازسازی و ایجاد دیوار احاطه‌ای آن با کمک مالی باشندگان محل و شماری از جوانان در بیرون از کشور، آغاز شده است.

عبدالرشید حق‌کورش، آمر لیسه‌ی «النگ»، می‌گوید که بیش از ۵۰۰ هزار افغانی از سوی باشندگان این ولسوالی، کمک شده که قرار است به گونه‌ی ویژه دیوار احاطه‌ای، چاه آب صحی، میدان ورزشی برای دانش‌آموزان و نیز یک تفریح‌گاه زینتی، ساخته شود که کار بیش‌تر آن‌ها پایان یافته است.

او می‌افزاید: «ما با کم‌بود جدی مواد درسی برای دوره‌های ابتدایی، متوسطه و لیسه روبه‌رو هستیم؛ مانند کتاب‌های درسی و بودن استادان که از مهم‌ترین عامل‌هایی اند که به تعلیم و تربیه کمک می‌کنند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

در همین حال، فعالان اجتماعی در تخار، به سلام‌وطندار می‌گویند که بیش‌تر مکتب‌ها در این ولایت، ساختمان ندارند. آنان تأکید می‌کنند که باید در بخش معارف توجه‌ ویژه‌ای شود و هم‌چنان از مسئولان امارت اسلامی می‌خواهند که مکتب‌ها را به روی دختران بازگشایی کنند.

اسدالله میرزایی، فعال اجتماعی در تخار، می‌گوید: «در بخش معارف توجه زیادی نشده است؛ چون در زمان جمهوری، کارها بر اساس ارتباطات انجام می‌شد و کسانی که وکیل داشتند یا با وزارت‌ها نزدیک بودند، در مناطق خود کار ‌می‌کردند؛ اما در ولسوالی دشت‌قلعه [در بخش معارف] توجه جدی‌ای نشده است که بیش‌تر مکتب‌ها در تخار به ویژه ولسوالی‌های ماورای کوکچه، ساختمان ندارند.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

هرچند مسئولان در آمریت معارف ولسوالی دشت‌قلعه‌ی تخار، از بازشدن مکتب‌ها به روی دختران سخن نمی‌زنند؛ اما تأکید می‌کنند که بیش‌تر چالش‌های معارف در این ولسوالی، پس از حاکمیت امارت اسلامی تا حدی حل شده است. آنان اطمینان می‌دهند برای مکتب‌هایی که ساختمان ندارند، در آینده‌ی نزدیک ساختمان ساخته خواهد شد.

عزت‌الله مظفری، آمر معارف ولسوالی دشت‌قلعه، می‌گوید: «مکتب‌های بسیاری ساختمان ندارند و شاگردان، در هوای گرم تابستان، مشکلات زیادی دارند. ما به رهبری معارف پیشنهاد کرده‌ایم که برای این مکتب‌ها ساختمان ساخته شود و امیدواریم این پیشنهاد ما پذیرفته شود.»

گفتنی است که پیش از این نیز، باشندگان محل با این که وضعیت اقتصادی خوبی ندارند؛ اما از بودجه‌ی شخصی ‌شان برای چند مکتب دیگر صنف‌های درسی ایجاد کرده بودند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: