باشندگان جوزجان دست‌ کم ۲۰ جریب زمین شخصی‌ شان را برای ساخت مکتب‌ها در این ولایت، اختصاص داده اند.

مسئولان ریاست معارف جوزجان می‌گویند که باشندگان این ولایت، ۲۰ جریب زمین را در مرکز و ولسوالی‌های جوزجان برای ساخت مکتب‌ها به طور رایگان، در اختیار این ریاست قرار داده اند.

محمدطاهر جواد، رییس معارف جوزجان، با استقبال از این اقدام بر تداوم این‌ گونه هم‌کاری‌ها از سوی مردم تأکید می‌کند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

آقای جواد می‌افزاید که اکنون ۴۳ درصد مکتب‌های جوزجان، ساختمان ندارد و دانش‌آموزان در خانه‌های کرایی یا در فضای باز آموزش می‌بینند.

او می‌گوید: «۲۰ جریب زمین را مردم اهدا کرده اند و ما هم ثبت املاک معارف کردیم. یک جریب زمین در روستای النگ است که در اختیار معارف قرار گرفته است. در روستای خانقاه عربیه هم یک‌ونیم جریب زمین را در اختیار معارف قرار داده اند و زمین مکتب شاه‌میرزا در خانقاه و دو مکتب در ولسوالی خواجه‌دوکوه را هم مردم اهدا کرده اند.»

از سویی هم، مسئولان محلی ولسوالی‌های پنج‌گانه‌ی آقچه‌ی جوزجان می‌‌گویند که آن‌ها به معارف ارزش می‌دهند و به همین منظور زمین‌های خویش را رایگان در اختیار ریاست معارف این ولایت قرار داده‌ اند.

غلام‌الله حیدری، ولسوال آقچه، می‌گوید که اهدای زمین برای ساخت مکتب‌ها از سوی باشندگان این ولایت، به نخستین بار نیست؛ بل این سلسله از سال‌های متمادی جریان دارد. آقای حیدری، از خانواده‌ها می‌خواهد که فرزندان شان را به آموختن علم تشویق کنند.

با این حال، شماری از باشندگان ولسوالی آقچه نیز از این اقدام بشردوستانه قدردانی می‌کنند و می‌گویند که با ساخت ساختمان‌های جدید مکتب‌ها، مشکلات موجود دانش‌آموزان از ناحیه‌ی نبود مکان مناسب آموزشی مرفوع می‌شود.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

محمدیوسف حلیمی، یک تن از باشندگان ولسوالی آقچه، می‌گوید: «زمین را که برای ساخت مکتب‌ها اختصاص می‌دهند، دل‌گرمی‌اش همین است که بر رشد معارف، بر رشد مکتب‌ها و بر رشد استعداد شاگردان تأثیر مثبت دارد. شما خود تان می‌دانید افغانستان از نگاه سواد عقب مانده بود و مکتب‌ها در فضای باز تدریس می‌شد و همین موضوع سبب می‌شد که شاگردان از مکتب‌ها باز بمانند.»

در همین حال، شماری از آموزگاران در جوزجان از اهدای زمین برای معارف این ولایت، نیز استقبال می‌کنند.

دوری مکتب‌ها از روستا‌ها، کم‌بود آموزگاران مسلکی، نبود و کم‌بود ساختمان و صنف‌های درسی، نبود کتاب و دیگر لوازم درسی، از عمده‌ترین مشکلاتی‌ اند که دانش‌آموزان در جوزجان بارها از آن شکایت کرده اند و اما امیدواری‌ها این است که با چنین اقدام‌ها، چالش‌هایی که فراراه دانش‌آموزان قرار دارد، تا اندازه‌ای مرفوع خواهد شد.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: