شماری از دانش‌جویان افغان در هند که در دوران جمهوری، برای ادامه‌ی تحصیل به این کشور رفته بودند، می‌گویند که در سال روان، ویزای تحصیلی شان تمدید نشده و در وضعیت ناروشنی قرار دارند.

آن‌ها، می‌افزایند که از چهار ماه به این سو، ۷۰۰ دانش‌جوی افغان در هند، با گردهم‌آیی در مقابل دفتر شورای روابط فرهنگی هند (ICCR) یا مرکز تهیه‌ی بورسیه برای دانش‌جویان، مراجعه به سفارت افغانستان در این کشور و وزارت‌ خارجه‌ی هند، خواستار تمدیدشدن ویزای شان شده اند؛ اما نتیجه‌بخش نبوده است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

احمدضیا روحانی، دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی اداره و تجارت در دانش‌گاه «میسور» هند، می‌گوید با وجود خواست‌های مکرر دانش‌جویان برای ادامه‌ی تحصیل شان در این کشور مانند سال‌های پیش، پشتیبانی‌های مالی بر آن‌ها محدود شده و همه‌روزه برای شان هشدار داده می‌شود که خواب‌گاه‌های دانش‌گاه‌ها را ترک کنند.

او می‌افزاید: «حدود چهار ماه می‌شود که ۷۰۰ محصل در بلاتکلیفی اند. از لحاظ اقتصادی مشکلات زیاد است و حمایت مالی نیست. هر روز اخطاریه می‌آید که لیلیه‌ها را باید ترک کنید. ما خواستار ادامه‌ی تحصیل در هند هستیم؛ اما کسی تا کنون به ما پاسخ روشن نداده است.»

دانش‌جویان افغان در هند، می‌گویند که در سال ۲۰۲۳، این کشور به دلیل ناروشنی ویزای تحصیلی آن‌ها را تمدید نکرده است.

اسحاق سروری، دانش‌جوی افغان در دانش‌گاه پونه‌ی هند، می‌گوید که چهار ماه می‌شود درس‌های شان شروع شده است؛ اما به دلیل تمدیدنشدن ویزای شان از درس باز مانده اند. او می‌افزاید: «در بلاتکلیفی هستیم‌. ۲۰۰ دختر و ۵۰۰ پسر هستیم و وقت ویزاها به پایان رسیده است. در وضعیت بدی هستیم. ادمیشن/ثبت نام نیست و ویزا تمدید نمی‌شود. متاسفانه محصلان با فشارهای روانی مواجه اند. تا کنون پاسخ روشنی به ما داده نشده است.»

دانش‌جویان افغان در هند، می‌گویند که به دلیل نبود سفیر مشخصی از افغانستان در این کشور برای شریک‌کردن خواست‌های شان با مسئولان، به مشکلات شان رسیدگی نمی‌شود.

شمسیه، دیگر دانش‌جوی افغان در دانش‌گاه بنگلور هند که قرار است تا ۱۰ روز دیگر دوره‌ی تحصیلش در مقطع کارشناسی ارشد به پایان برسد، می‌گوید که از بازگشت به افغانستان و آینده‌ی ناروشنش نگران است. او می‌افزاید: «خانم‌ها اجازه‌ی کار ندارند. اگر دوباره به افغانستان بروم، تمام درس‌هایی که خوانده‌ام، بر باد می‌رود. می‌خواهم همین جا ادامه‌ی تحصیل بدهم و درس بخوانم.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

اکنون، ۲۰۰ دانش‌جوی دختر و ۵۰۰ دانش‌جوی پسر در این کشور، خواستار تمدید ویزا و ادامه‌ی تحصیل شان اند.

خواستیم در این گزارش نظر ریاست کنسولی وزارت امور خارجه را داشته باشیم؛ اما مسئولان حاضر به پاسخ‌گویی نشدند.

گفتنی است که پیش از این نیز شماری از دانش‌جویان افغان که برای سپری‌کردن دوره‌ی تعطیلی شان به افغانستان آمده بودند، از فراهم‌نشدن ویزا برای بازگشت شان به هند، شکایت داشتند.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: