خبرنگاران افغان در ایران: به پرونده‌های ما کسی رسیدگی نکرده است

شماری از این خبرنگاران که از یک سالی به این سو در ایران به سر می‌برند، می‌گویند که هیچ یک از نهادهای پشتیبان خبرنگاران و رسانه‌ها که خبرنگاران را به آمدن به ایران تشویق کرده اند، به گونه‌ی جدی به پرونده‌ها‌ی آن‌ها رسیدگی نمی‌کند.

نشست امنیتی مونیخ؛ وزیران خارجه‌ی زن خواستار رفع محدودیت‌ها بر زنان افغان شدند

پنجاه‌ونهمین نشست امنیتی سه‌روزه‌ی مونیخ با حضور رییسان جمهور ۴۰ کشور و وزیران امور خارجه‌ی ۹۰ کشور از منطقه و جهان در شهر مونیخ آلمان برگزار شد. بررسی وضعیت سیاسی و حقوق زنان در افغانستان، یکی از مهم‌ترین محورهای این نشست بود.

فعالان مدنی زن: زندگی را با ترس می‌گذرانیم

کمیسیون منحل‌شده‌ی حقوق بشر افغانستان، در واکنش به بازداشت نرگس سادات، فعال مدنی و اسماعیل مشعل، استاد دانش‌گاه، گفته که این بازداشت‌ها سبب شده است که فعالان مدنی به ویژه فعالان حقوق زن، در وضعیت دشواری به سر ببرند.

بانویی در بغلان با ایجاد یک رستورانت به دختران بازمانده از آموزش زمینه‌ی کار را فراهم کرده است

یک بانوی تجارت‌پیشه در شهر پلخمری، مرکز بغلان، با ایجاد یک رستورانت به ۱۰ دختر بازمانده از آموزش، زمینه‌ی کار را فراهم کرده است. زرغونه عظیمی، مسئول این رستورانت، به سلام‌وطندار می‌گوید که اگر بسترهای کاری بیش‌تری برای زنان فراهم باشد، او دوست دارد به زنان بسیاری شغل بیافریند.

یک مرد ۵۰ ساله در پروان خودش را کشت

مسئولان امنیتی پروان، از خودکشی یک مرد حدود ۵۰ ساله در مربوطات ولسوالی جبل‌السراج این ولایت خبر می‌دهند. این مرد غلام‌ربانی نام داشته و باشنده‌ی روستای «کوچه‌ی پایان گلبهار» ولسوالی جبل‌السراج بوده است.

باشندگان کابل: می‌خواهیم به جای کمک‌های انسان‌دوستانه به ما زمینه‌ی کار فراهم شود

شماری از باشندگان کابل، با گلایه از دست‌رسی‌نداشتن به کمک‌های انسانه‌دوستانه، خواستار فراهم‌شدن کار به جای این کمک‌ها اند. نثاراحمد، باشنده‌ی کابل، به سلام‌وطندار می‌گوید که از دو سال به این سو، از بی‌کاری رنج می‌برد و به کمک‌های انسانه‌دوستانه نیز دست‌رسی ندارد.

«برایم کار پیدا نمی‌شود؛ چون می‌گویند ناشنوا هستی!»

«زمانی که دو فرد شنوا با یک‌دیگر صحبت می‌کنند؛ از یک طرف حس حسادت به من پیش می‌آید و در برخی وقت‌ها که فهمیده نمی‌توانم آیا آنان در باره‌ی من حرف می‌زنند یا کس دیگری، برایم رنج‌آور است.» این حرف‌های امین‌الله است؛ پسری که ۱۷ سال می‌شود هیچ صدایی را نشنیده است.

مهاجر افغان: یک هفته در راه بودیم و شب‌ها در کوه می‌خوابیدیم

شماری از شهروندان افغانستان که پس از فروپاشی جمهوری به گونه‌ی غیرقانونی راهی کشورهای همسایه و منطقه شده اند، یافتن لقمه‌نانی را تنها دلیل پیش‌گرفتن راه مهاجرت عنوان می‌کنند. قدیراحمد که چند باری از راه‌های غیرقانونی به ایران و ترکیه سفر کرده است، می‌گوید که دشواری‌های این مسیر، هنوز مانند کابوسی در برابر چشمانش قرار دارد.

یک دختر نوجوان در دایکندی خودش را حلق‌آویز کرد

منابع محلی در دایکندی، به سلام‌وطندار می‌گویند که شنبه‌شب، ۲۹ دلو، یک دختر نوجوان در روستای «غوجگرد» ولسوالی شهرستان این ولایت، خودش را حلق‌آویز کرده و به زندگی‌اش پایان داده است این دختر ۱۴ سال داشته است. منابع می‌افزایند که این دختر فاطمه نام داشته و خودش را با چادرش در طویله‌ی خانه‌ی شان حلق‌آویز کرده است.

وزارت خارجه به شهروندان: زندگی تان را با انتخاب راه‌های غیرقانونی مهاجرت به خطر نیندازید

در پی جان‌باختن ۱۸ پناه‌جوی افغان در کامیونی در شهر صوفیه، پایتخت بلغارستان، وزارت امور خارجه‌ی افغانستان ‏در پیامی به خانواده‌های قربانیان این رویداد ابراز تسلیت کرده است. وزارت خارجه از همه شهروندان افغانستان خواسته است که زندگی شان را با انتخاب راه‌های غیرقانونی و قاچاقی مهاجرت به خطر نیندازند.

زنی در جوزجان با شلیک گلوله به زندگی‌اش پایان داد

مسئولان امنیتی جوزجان، می‌‌گویند که یک زن جوان در این ولایت با شلیک گلوله به زندگی‌اش پایان داده است. عبدالستار حلیمی، سخن‌گوی فرماندهی امنیه‌ی جوزجان، به سلام‌وطندار می‌گوید که یک زن ۳۰ ساله به نام فریده با شلیک گلوله‌ی سلاح شکاری در خانه‌اش خودکشی کرده است.

جان‌باختن ۱۸ پناه‌جوی افغان در بلغارستان؛ وزارت خارجه به خانواده‌های قربانیان ابراز تسلیت کرد

وزارت امور خارجه نوشته است که در ۱۷ فبروری سال جاری، ۱۸ شهروند افغانستان که در یک واسطه‌ی نقلیه‌ی سربسته در سرک حلقه‌ای شهر صوفیه برای سه روز گیر مانده بودند، ‏در اثر گرسنگی، تشنگی و کم‌بود اکسیژن جان باخته و شماری دیگر آنان به شفاخانه‌ی مرکزی شهر منتقل شده اند که وضعیت صحی آنان قناعت‌بخش است.